Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Відділ освіти, молоді та спорту

16.02.2022

ПРОТОКОЛ №2 засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади керівника закладу загальної середньої освіти Лугинської селищної ради

 


ЗВІТ ПРО РОБОТУ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ У 2021 РОЦІ

Фото без опису

 

30.06.2021 р.

ПРОТОКОЛ №4 засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади керівника закладу загальної середньої освіти Лугинської селищної ради

             

 

 

 


04.06.2021 р.

ПРОТОКОЛ №1

засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Радогощанського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Лугинської селищної ради Коростенського району Житомирської області

 


04.06.2021 р.

ПРОТОКОЛ №2

засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Липниківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Лугинської селищної ради Коростенського району Житомирської області

 


04.06.2021 р.

ПРОТОКОЛ №3

засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора  Лугинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів№2 Лугинської селищної ради Коростенського району Житомирської області

 


05.12.2019 р.

Протокол №1 конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Кремненського закладу загальної середньої освіти

           Протокол №2 конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Остапівського навчально-виховного         комплексу            "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад"

                                                                                                                  17.12.2019 р.

           Протокол №3 засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади  директора Кремненського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лугинської селищної ради Лугинського району Житомирської області

           Протокол №4 засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора Остапівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Лугинської селищної ради Лугинського району Житомирської обл


_____________________________________________________________________________________________________________

13.02.2018р.

              Розвиток якісної дошкільної освіти - пріоритетне завдання Лугинської об’єднаної територіальної громади

                Одним із основних напрямів державної освітянської політики в Україні, зокрема і на території селищної ради, визнано модернізацію системи дошкільної освіти з урахуванням принципів демократизації, гуманізації, індивідуалізації педагогічного процесу. В основу покладено пріоритетність дошкільної ланки в єдиній національній системі неперервної освіти, а основним завданням визначено забезпечення особистісного зростання кожної дитини з урахуванням її задатків, здібностей, індивідуальних особливостей фізичного і психічного розвитку.

         На території селищної ради проживає 310 дітей дошкільного віку, з них 67 дітей п’ятирічного віку. Для даної категорії дітей створено мережу з 5 закладів дошкільної освіти: 1 самостійна одиниця та 4 освітні заклади у складі навчально-виховних комплексів, якими охоплено 219 дітей всього, та 67 (100%)  дітей п’ятирічного віку.

         У населених пунктах селищної ради,  де немає закладів дошкільної освіти, або ж діти не можуть відвідувати їх, запроваджено соціально-педагогічний патронат. При відповідних закладах функціонують консультативні пункти для батьків дітей раннього віку.

         Форма здобуття малюками дошкільної освіти обирається батьками.

         У закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів виховний процес забезпечують 24 педагоги, з них: 1 завідувач, 1 музичний керівник, 1  інструктор з фізичного виховання, 1 логопед,  2 практичних психологи,  1 керівник гуртка англійської мови.

         Навчання та виховання дітей здійснюється за програмою «Українське дошкілля», яка повною мірою забезпечує реалізацію особистісно-орієнтованої моделі дошкільної освіти.

         Освітня робота закладів дошкільної освіти відповідає основним вимогам Базового компоненту дошкільної освіти в Україні.

         Формування готовності до систематичного навчання та шкільного життя дітей шестирічного віку актуалізується у зв'язку із переходом загальноосвітніх навчальних закладів на новий зміст, структуру і тривалість навчання. У центрі уваги постають завдання щодо забезпечення дитині перед вступом до школи мінімально-освітнього ядра, що зробить особистість малюка життєво компетентною, адаптованою і адекватно зорієнтованою в навколишньому середовищі, підготовленою до систематичного навчання. Мотиваційна, емоційно-вольова, комунікативна, фізична підготовка майбутніх першокласників, розвиток пізнавальних психічних процесів і мовлення, прищеплення елементарних навчальних умінь – пріоритетні напрямки роботи з дітьми старшого дошкільного віку.

            На утримання дошкільної освіти з селищного бюджету у 2017 році виділено 2585,9 тис. гривень. Середня вартість утримання однієї дитини у закладі дошкільної освіти селищної ради становила 13 тис.740 гривень. 

         Харчування вихованців у закладах дошкільної освіти селищної ради  здійснюється відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту», «Інструкції з організації харчування дітей у ДНЗ», затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я  України від 17.04.2006 року № 298/277.  

         Згідно з рішенням сесії Лугинської селищної ради від 22.12.2017 року № 272 з 1 січня 2018 року  вартість харчування одного дітодня в ЗДО становить для дітей до 3-х років – 21,0 гривня, від 3-х до 6 (7) років – 22,0 гривні, у Красноставському НВК (одноразове харчування) – 15,0 гривень.

         Батьківська плата за харчування у закладах дошкільної освіти становить 40% від вартості харчування на день (незалежно від місця проживання).

         Разом з тим, з метою забезпечення харчуванням дітей соціально-незахищених  категорій у закладах дошкільної освіти сесією селищної ради затверджено  пільги.

         Позитивним моментом є те, що розпочато оновлення матеріально-технічної бази закладів дошкільної освіти (термосанація будівель, заміна вікон та дверей, забезпечення меблями, твердим і м'яким інвентарем, технологічним, холодильним обладнанням, іграшками тощо).

         У 2017 році  на покращення матеріально-технічної  бази закладів дошкільної освіти з селищного бюджету виділено 190,0 тис. гривень.

          Дошкільна освіта закладів освіти ОТГ постійно знаходиться в пошуку нових досягнень та пріоритетних перетворень.

         Головними завданнями об’єднаної територіальної громади є:

- забезпечення стабільного функціонування мережі закладів дошкільної освіти селищної ради;

- створення умов для максимального охоплення дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку, відкриття додаткових груп у закладах дошкільної освіти відповідно до потреб населення;

- покращення навчально-методичної  та матеріально-технічного забезпечення закладів дошкільної освіти за рахунок бюджету селищної ради.

                                                                                                                   Відділ освіти, культури, молоді та спорту

                                                                                                                 Лугинської об’єднаної територіальної громади Фото без опису Фото без опису Фото без опису

O

VIDEO

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь