Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ТА ГРОМАДСЬКОСТІ!

Дата: 13.08.2024 15:13
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

 

Відповідно до положень Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 р. № 812 «Про затвердження Примірного положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб», розпочинається прийом документів для формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Лугинської селищної  ради Житомирської області.

Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Лугинської селищної ради   постійно діючий консультативно-дорадчий  орган, створеним з метою вирішення питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб, а також підтримки та захисту релокованого бізнесу на території Лугинської селищної  територіальної громади.

 

Стати членами Ради запрошуються:

            - внутрішньо переміщені особи, яким виповнилось 18 років, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік ВПО є територія Лугинської селищної територіальної громади, що є адресою останнього задекларованого/зареєстрованого місця проживання ВПО, в тому числі які є представниками суб’єктів господарювання, що в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи на територію Лугинської  ТГ;

- по одному представнику від громадських об’єднань та благодійних організацій, діяльність яких спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проєктів у межах Лугинської  ТГ.

 

Персональний склад Ради затверджується рішенням виконавчого комітету Лугинської селищної  ради з числа осіб, які відповідають вимогам до членів Ради та виявили бажання брати участь у діяльності Ради.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих до селищної ради внутрішньо переміщеними особами та представниками громадських об’єднань, благодійними організаціями документів в електронній та паперовій формі, а саме:

заяви у довільній формі, в якій зазначається про готовність працювати, а також інформація про входження до складу інших консультативно-дорадчих органів, відсутність конфлікту інтересів;

документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або відображення в електронній формі інформації, що міститься у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або єДокумент;

документа про освіту (за наявності);

відомостей про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);

довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (за наявності технічної можливості), або листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника громадського об’єднання.

 

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради, які оцінюватиме виконавчий комітет Лугинської селищної  ради, є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності,  відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проектів у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

 

Склад Ради утворюється у кількості не більше 12 осіб. При цьому чисельність представників виконавчого комітету Лугинської селищної  ради становитиме не більше однієї третини осіб; чисельність внутрішньо переміщених осіб - не менше, ніж 50 відсотків кількісного складу членів Ради.

 

Терміни подання документів: з 14.08.2024  р. по 30.08.2024 р. включно.

Адреса для подання документів: 11301, Житомирська область, селище Лугини, вул. Михайла Грушевського, 2 а.

Електронна пошта:  lug-sel-rada@ukr.net

Контактна особа: Давидюк Віктор Іванович – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь