Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗВІТ про роботу Відділу у справах ветеранів війни виконавчого комітету Лугинської селищної ради за І півріччя 2024 року

Дата: 23.07.2024 18:54
Кількість переглядів: 75

Фото без опису      За перше півріччя 2024 року Відділом у справах ветеранів війни прийнято участь в наданні адміністративних послуг у сфері соціального захисту ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей, членів сімей загиблих військовослужбовців. Проаналізовано потреби ветеранів та членів сімей ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей, членів сімей загиблих військовослужбовців, які проживають/зареєстровані в Лугинській територіальній громаді у реалізації їх прав, отримання ними послуг, пільг та соціальних гарантій, визначених законом.

За звітний період було створено реєстри:

- реєстр інвалідів війни Лугинської громади, які захищали суверенітет та цілісність нашої держави;

- реєстр військовослужбовців, які захищають  суверенітет та цілісність нашої держави;

- реєстр щодо кількості та стану місць поховань осіб, які загинули (померли) внаслідок безпосередньої участі в бойових діях під час захисту Батьківщини;

- реєстр звернень ветеранів війни. Впродовж звітного періоду   було розглянуто 47 звернень ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих військовослужбовців та надано безоплатну первинну правову допомогу.

Відділом у справах ветеранів, за участю психолога, проведений тренінг з працівниками структурних підрозділів Лугинської селищної ради щодо особливостей спілкування з ветеранами та військовими.

Надані відомості до єдиної карти ветеранів щодо послуг, які надаються в Лугинській територіальній громаді для ветеранів війни, членів сім‘ї загиблих (померлих) ветеранів війни, осіб, які мають заслуги перед Батьківщиною, членів сім‘ї особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сім‘ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сім‘ї постраждалих учасників Революції Гідності, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сім‘ї особи з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, членів сім‘ї учасника бойових дій.

З метою реалізації ветеранської політики в Лугинській громаді, через єдині підходи для ветеранів і ветеранок, членів їхніх родин та сімей загиблих Захисників і Захисниць, відділом у справах ветеранів надано відомості до проєкту Мінветеранів  “Паспорт громади, доступної для ветеранів війни”  щодо  кваліфікованої підтримки ветеранів війни, членам їхніх сімей та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також забезпечення прав і свободи зазначених осіб під час переходу від військової служби до цивільного життя.

Відділом у справах ветеранів, з метою популяризації позитивного образу ветерана та героїзації ветеранів у суспільстві, в Лугинській територіальній громаді розміщена соціальна реклама, щодо привернення уваги громадськості до ветеранської політики та вшанування пам‘яті ветеранів та ветеранок.

Проводиться актуалізація інформації щодо наявності Меморіальних комплексів загиблим (померлим) захисникам України.

На офіційному вебсайті селищної ради розміщується інформація щодо інформаційно - роз‘яснювальних матеріалів соціальних гарантій ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь