Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Що варто врахувати при купівлі ковбасних виробів

Дата: 10.06.2024 15:05
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Для збереження здоров’я та уникнення неприємних випадків при купівлі ковбасних виробів Держпродспоживслужба вкотре нагадує споживачам про два важливих правила:

  • утримайтесь від купівлі продукції на стихійних ринках;
  • уважно читайте інформацію на етикетці, повний перелік якої визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

З огляду на те, що ковбасні вироби часто продають на вагу - у споживча не завжди є можливість вивчити інформацію на маркуванні товару. В такому випадку інформація про продукт надається на вимогу споживача оператором ринку харчових продуктів, який реалізує харчовий продукт, у супровідній документації чи в інший спосіб (у доступній на очній формі).

Окремо нагадуємо споживачам, що в Україні діють Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами, якими, зокрема, визначено:

  • поверхні ковбасних виробів і копченостей протирають рушником, кінці оболонки зрізають, видаляють обв'язки, обвітрені зрізи зачищають;
  • попереднє фасування ковбас і копченостей передбачається в обсягах потреби не більше одного дня реалізації;
  • на замовлення споживача продавець зобов'язаний нарізати ковбасу, копченості, шинку та інше, додержуючись санітарно-гігієнічних правил. Нарізані шматки викладають на чистий посуд або пакувальний папір за допомогою ножа або виделки.

Якщо у вас виникли сумніви в якості та безпечно стіхарчового продукту, що реалізується у призначених для цього місцях, а суб’єкт господарювання відмовляться вирішити це питання – ви можете оформити офіційне звернення до територіального органу  Держпродспоживслужби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь