Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Що варто врахувати при купівлі ковбасних виробів

Дата: 10.06.2024 15:05
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Для збереження здоров’я та уникнення неприємних випадків при купівлі ковбасних виробів Держпродспоживслужба вкотре нагадує споживачам про два важливих правила:

  • утримайтесь від купівлі продукції на стихійних ринках;
  • уважно читайте інформацію на етикетці, повний перелік якої визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

З огляду на те, що ковбасні вироби часто продають на вагу - у споживча не завжди є можливість вивчити інформацію на маркуванні товару. В такому випадку інформація про продукт надається на вимогу споживача оператором ринку харчових продуктів, який реалізує харчовий продукт, у супровідній документації чи в інший спосіб (у доступній на очній формі).

Окремо нагадуємо споживачам, що в Україні діють Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами, якими, зокрема, визначено:

  • поверхні ковбасних виробів і копченостей протирають рушником, кінці оболонки зрізають, видаляють обв'язки, обвітрені зрізи зачищають;
  • попереднє фасування ковбас і копченостей передбачається в обсягах потреби не більше одного дня реалізації;
  • на замовлення споживача продавець зобов'язаний нарізати ковбасу, копченості, шинку та інше, додержуючись санітарно-гігієнічних правил. Нарізані шматки викладають на чистий посуд або пакувальний папір за допомогою ножа або виделки.

Якщо у вас виникли сумніви в якості та безпечно стіхарчового продукту, що реалізується у призначених для цього місцях, а суб’єкт господарювання відмовляться вирішити це питання – ви можете оформити офіційне звернення до територіального органу  Держпродспоживслужби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь