Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Звертаємо увагу! Для жителів Житомирщини працює “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

Дата: 07.06.2024 13:36
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

 

В Україні функціонують кілька національних “гарячих ліній”, які забезпечують підтримку та допомогу у питаннях попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. За номерами 0-800-500-335 або 116-123 (короткий номер з мобільного) можна отримати консультації та необхідну допомогу. Окрім цього, спеціальна гаряча лінія для дітей та молоді працює за номером 0-800-500-225 або 116-111 (з мобільного), надаючи підтримку підростаючому поколінню у складних життєвих ситуаціях.

 

Для жителів Житомирської області при Департаменті соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації працює окрема “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства за номером (0412) 47-01-52. Це дає змогу жителям регіону отримати оперативну та кваліфіковану допомогу безпосередньо у своєму місці проживання.

 

На державному рівні питання домашнього насильства регулюється Законами України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Ці закони створюють правову основу для захисту громадян від насильства та забезпечення рівних прав і можливостей для всіх, незалежно від статі.

 

Такий підхід демонструє важливість комплексного підходу до вирішення проблеми домашнього насильства та ґендерної дискримінації, що включає як національні, так і регіональні ініціативи, спрямовані на забезпечення безпеки та прав громадян.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь