Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО

Дата: 01.05.2024 09:22
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

 

«Пакунок малюка» – це  одноразова натуральна допомога від держави сім’ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми – підтримати  родину новонародженого та допомогти їй  забезпечити належний догляд за немовлям.

 

Що про нього варто знати, розповіла спеціалістка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Людмила Василевська.

 

«Бебі-бокси» були запроваджені ще у 2018 р., коли був започаткований пілотний проєкт, що реалізовувався між Урядом України та ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) і ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проєктів). З того часу видано близько 700 тис. «пакунків малюка». Можливий варіант й отримання грошової компенсації замість «бебі-бокса», проте  частина  батьків обирає саме «Пакунок малюка». Адже отримати з народженням дитини набір з більше ніж 80 найнеобхіднішими речами та засобами – зручно і вигідно.

 

Отримати пакунок малюка можна у пологовому будинку при народженні дитини або структурному підрозділі з питань соціального захисту населення, виконавчому органі місцевої ради за місцем проживання/перебування осіб (у разі відсутності натуральної допомоги “пакунок малюка” в закладі охорони здоров’я.

 

У разі неотримання такої допомоги з незалежних від батьків причин, вони можуть звернутися за грошовою компенсацією вартості натуральної допомоги «пакунок малюка». Для цього потрібно подати заяву на отримання послуги особисто до відповідного структурного підрозділу соціального захисту, або шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом).

 

Загалом від початку року станом на 01 квітня пакунок малюка отримало 423 батьків, а грошовий еквівалент — 945.

 

Крім того, з 02 січня 2024 року скоригований вміст «Пакунку малюка». Він  став раціональніше укомплектованим: збільшено кількість або додано товарів, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) та ін.

 

Детальніше ознайомитися з цією послугою для батьків можна на Гіді державних послуг сервісу «Дія за посиланням: https://guide.diia.gov.ua/view/pryznachennia-odnorazovoi-naturalnoi-dopomohy-pakunok-maliuka-022d1fd6-dc7c-4f71-8afb-d25db9189eff.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь