Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

У Лугинській громаді вшанували пам'ять жертв Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 11:30
Кількість переглядів: 51

У селищі Лугини сьогодні, 26 квітня, відбулося покладання квітів до  пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи з нагоди 38-х роковин трагедії.

До участі у заході долучились секретар селищної ради Геннадій Хоменко, заступник селищного голови Борис Квятковський, керуючий справами виконавчого комітету Віктор Карповець, учні Лугинського ліцею та Лугинського ліцею №2, представники організацій та установ, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та жителі громади.

Протоієрей Петро Киричевський відслужив поминальну панахиду по жертвах Чорнобиля та додав, що у перші дні повномасштабного вторгнення військ російської федерації в Україну вони захопили Чорнобильську АЕС. Людство знову опинилося перед загрозою ураження радіацією, тому ми маємо зробити усе, аби знову не повторилася подібна трагедія.

Пам'ять про подвиг чорнобильців назавжди збережеться в наших серцях. Їхній приклад мужності та самопожертви слугуватиме вічним зразком для майбутніх поколінь. Цей день слугує нам нагадуванням про те, що ціною миру та безпеки може бути самопожертва.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь