Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА  ІНФОРМУЄ!

Дата: 25.04.2024 14:41
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

З метою попередження виникнення інфекційних та інвазійних захворювань бджіл, працівниками державних установ ветеринарної медицини щорічно здійснюються планові протиепізоотичні заходи на пасіках. Дана робота проводиться до 15 травня поточного року.

До Плану протиепізоотичних заходів враховуються пасіки, які на час складання даного плану були зареєстровані у Держпродспоживслужбі та органах місцевого самоврядування і внесені до Державного реєстру паспортів пасік, що оприлюднений на вебпорталі Держпродспоживслужби, доступ до якого закрито на період дії воєнного стану.

Під час заходів, на пасіках проводиться клінічний огляд бджолосімей а також відбір зразків патологічного матеріалу (підмор бджіл та розплід), для проведення лабораторних досліджень.

Клінічний огляд включає в себе візуальний огляд гнізд бджіл (в середині вулика), їх розплоду – 2-3-х стільників (рамок), спостереження за їх поведінкою з метою виключення або встановлення підозри на інфекційні, паразитарні чи незаразні хвороби.

За результатами клінічного огляду та лабораторних досліджень вносяться відомості в паспорт пасіки та засвідчується її ветеринарно-санітарний стан.

Щоб переглянути алгоритм дій при проведенні планових протиепізоотичних заходів на пасіках, перейдіть за посиланням https://zt-dpss.gov.ua/.../algorytm_diy_na_pasikah2024.pdf

З графіком проведення планових протиепізоотичних заходів на пасіках Житомирської області можна ознайомитись тут https://zt-dpss.gov.ua/wp-content/uploads/oglyad-pasik.pdf .

У разі виникнення питань та для отримання консультативної допомоги пропонуємо звертатись до спеціалістів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (м.Житомир, вул..Вороного Юрія,55 тел.:43-89-87), або ж до спеціалістів ветеринарної медицини територіальних структурних підрозділів ГУ ДПСС в Житомирській області (вул. Грушевського, 104, м. Коростень, Коростенський р-н, Житомирська обл., 11500,  тел. (04142) 5-86-36 e-mail: uprav_vetkor@i.ua; вул. Сульської Зої, 8/42, смт Лугини, 11301, тел. (04161) 9-11-17, e-mail: vet_lug@ukr.net або вул. Кузнєцова, 18, смт Лугини, 11301)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь