Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Всесвітній тиждень імунізації

Дата: 22.04.2024 14:58
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

  22 квітня розпочинається Всесвітній тиждень імунізації. Його щороку проводять в останній тиждень квітня, щоб нагадати про важливість щеплень для захисту людей, а особливо дітей, від інфекційних хвороб, що керуються засобами імунопрофілактики.

  Для нашої країни це вкрай важливо, адже рівень охоплення щепленнями в Україні недостатній. Водночас, триває війна, з’явилися чимало ВПО та людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та за кордоном, через часте перебування в укриттях з іншими людьми, недостача води тощо, наближають інфекційні хвороби до кожного.

  Україна гарантує своїм громадянам щеплення проти 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи, епідемічного паротиту. Ці щеплення внесені в Національний календар щеплень і отримати їх можна у сімейного лікаря або педіатра. Крім того, діти від 5 років та дорослі можуть отримати безкоштовно щеплення від COVID-19.

  Всі вакцини, які використовуються в Україні, є безпечними та ефективними.

Кожна доза вакцини в Календарі щеплень призначена для створення та підтримки захисту від хвороб. Якщо дитина пропускає щеплення або отримує його пізніше – зростає ризик інфікування та серйозного перебігу захворювання.

  Час важливий, тому робіть щеплення вчасно. Якщо ви пропустили якесь із них, не треба розпочинати всю серію вакцинації спочатку, проте вкрай важливо надолужити пропущене щеплення якомога скоріше – для складання графіку звертайтеся до сімейного лікаря/ педіатра.

З  гідно світової практики рекомендовано робити кілька щеплень одночасно, що дозволяє захиститися від кількох інфекцій одразу. А застосування багатокомпонентних вакцин зменшує кількість уколів та візитів до лікаря.

  Пам'ятайте, кожне щеплення важливе для Вашого захисту та захисту Вашої родини!

 

Коростенське районне управління Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь