Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ ЧЕКАЮТЬ ШТРАФИ!

Дата: 11.04.2024 15:57
Кількість переглядів: 81

Неконтрольоване й безкарне викидання сміття в не призначених для цього місцях, створення на приватних ділянках розсадників бур'яну та смітників, захаращеність приватних ділянок, що не використовуються, ігнорування власниками будинків та квартир стану прибудинкових територій стало проблемою  громади.

З метою забезпечення утримання території територіальної громади у належному стані, створення умов, сприятливих для життєдіяльності громадян, поліпшення екологічного стану населених пунктів, залучення громадськості, насамперед дітей і молоді до вирішення цих завдань рішенням виконавчого комітету від 28.03.2024 року №79 вирішено провести з 01.04.2024 року по 01.05.2024 року місячник благоустрою і поліпшення санітарного стану із залученням підприємств, організацій і установ незалежно від форми власності, навчальних закладів та населення Лугинської  територіальної громади.

Відповідальність за недотримання правил благоустрою передбачена статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Так, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти  до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно ст.255 КУпАП, протоколи про адміністративні правопорушення будуть складатись: посадовими особами, уповноваженими на те виконавчим комітетом селищної ради та уповноваженими представниками поліції.

У подальшому вказані адміністративні протоколи будуть передаватись для розгляду до адміністративної комісії виконавчого комітету селищної ради.

 Просимо Вас шановні громадяни, керівники підприємств, установ та організацій селища по новому поглянути на питання благоустрою тих територій, за які Ви несете відповідальність і дотримуватись Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку.

Благоустрій громади залежить не тільки від роботи житлово-комунальних служб, але й від культури та свідомості її жителів. Тож прохання не бути байдужим та разом зробити наш край чистим, культурним та привабливим!

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь