Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЛУГИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ!!! НЕ ЗАБУВАЙТЕ ВЛАСНУ ПРО БЕЗПЕКУ ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

Дата: 18.03.2024 15:57
Кількість переглядів: 139

Фото без опису Фото без опису

 

У зв’язку із повномасштабним вторгненням рф в Україні тривають бойові дії. Тому зараз всім важливо пам’ятати, що звикати до ігнорування сигналу «Повітряна тривога!» ні в якому разі не можна! Ворог розраховує саме на це! 

Тому нагадуємо, якщо звучить сигнал «Повітряна тривога!» негайно слідуйте до найближчого укриття. Завчасно дізнайтеся про місце їх розміщення біля вашого будинку чи місця роботи.

 

Якщо ви перебуваєте в автомобілі:

 

Зупиніть авто так, щоб воно не заважало руху і швидко прямуйте до найближчого укриття. Якщо поблизу немає укриття, зайдіть всередину найближчої доступної будівлі та сховайтесь за двома стінами на цокольному або першому поверсі.

 

Якщо під час тривоги ви вдома:

 

Закрийте вікна, вимкніть усі прилади та світло.

Швидко одягніться, візьміть тривожну валізу з необхідними речами, прямуйте до укриття.

Якщо поруч немає укриття, дотримуйтеся правила «двох стін»: від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть, якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в укритті нема місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

 

Також вкотре нагадуємо: не знімайте та не викладайте у мережу роботу засобів ППО та наслідки російських терористичних ударів. Не відправляйте ці кадри в будь-які телеграм-чати та боти.

 

Не ігноруйте сигнал «Повітряна тривога»! Дбайте про власну безпеку!

 

 

 

Виконавчий комітет селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь