Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Заходи до 210-річчя з Дня народження Тараса Шевченка в селищі Лугини

Дата: 08.03.2024 12:57
Кількість переглядів: 53

Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без опису

Завтра, 9 березня, Україна та світ святкуватиме День народження Тараса Григоровича Шевченка - поета прозаїка, мислителя, живописця, графіка, громадського діяча, справжнього пророка.

З нагоди 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка у селищі Лугини відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря за участі селищного голови Петра Мельника, заступників селищного голови Віктора Давидюка та Бориса Квятковського, учнів та вчителів Лугинського ліцею.

Пам’ять славетного поета та пророка вшанували декламуванням його віршів, адже творча спадщина Тараса Григоровича Шевченка – невичерпне джерело мудрості. Його твори, написані понад століття тому, актуальні й досі.

Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року, в селі Моринці, що на Черкащині, згодом його патріотичної поезії дуже боялась Російська імперія, яка намагалася русифікувати усіх українців. Шевченка прозвали Кобзарем, тобто хранителем народної пам'яті, а його настанови до нащадків стали для нас надзвичайно актуальними під час повномасштабної війни з росією. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь