Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Дата: 06.03.2024 09:11
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

  1. Планована діяльність

           Планова діяльність полягає в продовженні розробки Малодивлинського родовища з метою промислового видобування гранітів, придатних для виробництва щебеню будівельного та каменю бутового. Спосіб розробки родовища – відкритий (кар’єрний). Система розробки – транспортна з паралельним просуванням фронту гірничих робіт та зовнішнім розташуванням відвалів розкривних порід. Родовище розробляється з 2004 року. Розробка родовища буде здійснюватись на площі 21,2 га у межах спеціального дозволу №3346 від 20.07.2004 року.

           Річна потужність кар’єру по корисній копалині – до 700 тис. м3 корисної копалини в щільному тілі.

            Екскавація корисної копалини виконується екскаваторами Volvo EC360BLC, фронтальним навантажувачем Volvo L220 або аналогічним із попереднім розпущенням буро-вибуховими роботами методом свердловинних зарядів і транспортування за межі кар’єру на дробильно-сортувальний завод автосамоскидами БелАЗ-7522 в/п до 49 т або аналогічними. Подрібнення негабариту здійснюється гідромолотом на базі екскаватора Hyndai R320LC-7. Транспортна багатоуступна система розробки з паралельним фронтом робіт із зовнішнім відвалоутворенням розкривних порід.

              Скельний розкрив розробляється одним уступом спільно з корисною копалино, у зв’язку з незначною потужністю. Розробка пухких розкривних порід виконується екскаваторами Hyndai R320LC-7 або аналогічними, з подальшим навантаженням у автосамоскиди КрАЗ-65055 в/п 16 т або аналогічні і транспортуванням у зовнішні відвали. В якості допоміжного устаткування для зачищення робочих майданчиків, підгортання гірничої маси, підготовки з’їздів і ремонту кар’єрних доріг, планування під’їзних доріг, відвалів і ряд інших робіт буде задіяний навантажувач Volvo L220.

              Після відпрацювання кар’єру будуть виконані роботи з гірничотехнічної і біологічної рекультивації порушених гірничими роботами площ земель. Відпрацьований кар’єр передбачається використати під водойму.

  1. Суб’єкт господарювання

            ТОВ «СПЕЦКАР’ЄР БІЛОКОРОВИЧІ», код ЄДРПОУ 38825995, 04119, м. Київ, вул.. Сім’ї Хохлових, буд. 15, тел. +380674103577, контактна особа Веретельник О.В.

  1. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення

            Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації,  10014, м. Житомир, вул.. Театральна,17/20, e-mail: pryroda@eprdep.zht.gov.ua, тел.: (0412) 47-25-36, контактна особа – заступник начальника Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної (військової) адміністрації Семенюк М.М.

  1. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля

            Спеціальний дозвіл на користування надрами, що видається Державною службою геології та надр України, та інші дозвільні документи (дозвіл на викиди в атмосферне повітря, дозвіл на спец водокористування) згідно чинного законодавства України, що видається Управлінням екології та природних ресурсів ЖОДА.

  1. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань

           Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

            Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування.

            Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

            Громадські слухання (перші) відбудуться 02.04.2024 року о 11:00 в режимі онлайн конференції за посиланням https://meet.google.com/nuh-kix-info.

             Громадські слухання (другі) відбудуться: не заплановані.

            Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) на адресу Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації,  10014, м. Житомир, вул.. Театральна,17/20, e-mail: pryroda@eprdep.zht.gov.ua , тел..: (0412) 47-25-36.

  1. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності

            Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації,  10014, м. Житомир, вул.. Театральна,17/20, e-mail: pryroda@eprdep.zht.gov.ua, тел.: (0412) 47-25-36, контактна особа – заступник начальника Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної (військової) адміністрації Семенюк М.М.

  1. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій

           Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації,  10014, м. Житомир, вул.. Театральна,17/20, e-mail: pryroda@eprdep.zht.gov.ua, тел.: (0412) 47-25-36, контактна особа – заступник начальника Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної (військової) адміністрації Семенюк М.М.

           Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

  1. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності

Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 300 аркушах.

Звіт внесено до Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля. Реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планової діяльності  - 202372010895.

 

  1. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними:

– у приміщенні ТОВ «СПЕЦКАР’ЄР БІЛОКОРОВИЧІ», код ЄДРПОУ 38825995, 04119, м. Київ, вул.. Сім’ї Хохлових, буд. 15, тел. +380674103577, контактна особа Веретельник О.В. з 29.02.2024 року;

– у приміщенні Лугинської селищної ради, 11301, Житомирська обл., Коростенський р-н, с-ще Лугини, вул. М.Грушевського, 2-А; з 29.02.2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь