Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Рафальський Олександр Леонідович

Дата: 29.02.2024 15:40
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Рафальський Олександр Леонідович

(30.04.1988-02.11.2023)

 

Рафальський Олександр Леонідович - Командир роти, начальник контррозвідки 139-го окремого батальйону (м. Бердичів) 115-ї окремої бригади територіальної оборони (115 ОБрТрО, в/ч А7043, Житомирська обл.)  Збройних сил України, лейтенант.

Народився 30 квітня 1988 року в селі Будо-Літки Лугинської територіальної громади Коростенського району Житомирської області. Навчався у Радогощанській ЗОШ. Після переїзду сім'ї до міста Житомира у 1994 році, продовжив навчання в ЗОШ №25, а з 1998 по 2005 рік - в ЗОШ №18 міста Житомира. Після закінчення школи вступив до Житомирського технологічного коледжу. Проходив строкову службу у Внутрішніх військах (ВВ) МВС України в 2006-2007 роках. Демобілізувався в звані молодшого сержанта. Також навчався в Київському національному університеті будівництва та архітектури, де пройшов навчання на кафедрі військової підготовки. Паралельно закінчив навчання з підготовки поліцейських та школу інкасаторів. Служив у спецпідрозділах МВС України, зокрема у підрозділі «Титан», муніципальній інспекції Житомира та працював в інкасаторській службі. З 2023 року проживав у місті Бердичів Житомирської області.                                                      

Після повномасштабного вторгнення рф до України 24 лютого 2022 року  добровольцем пішов захищати Україну до лав Збройних Сил України 27 лютого 2022 року. Спочатку службу проходив у складі 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна (1 ОБрСпП, м. Житомир) Сухопутних військ Збройних сил України. Далі продовжив службу в складі 139-го окремого батальйону (м. Бердичів) 115-ї окремої бригади територіальної оборони (115 ОБрТрО, в/ч А7043, Житомирська обл.) Збройних сил України на посаді командира роти, а потім начальника контррозвідки. Боронив країну на Купянському напрямку, пройшов пекельні бої з окупантами на Донбасі, зокрема в місті Бахмут. Під одного із боїв отримав поранення та тяжку контузію.

Тяжка контузія та поранення зробили свою чорну справу, і серце героя нажаль перестало битися 2 листопада 2023 року під час виконання обов'язків військової служби в місті Овруч.

Похований 5 листопада 2023 року на Житомирському військовому кладовищі.

Нагороди та вшанування:

  • Нагороджений грамотою Овруцької міської ради за особистий внесок в забезпечення територіальної оборони та захисту територіальної цілісності України.
  • Нагороджений нагрудним знаком «Ветеран війни».

Сімейний стан на момент смерті: мама Катерина, дружина Юлія, донька Антоніна та син Вадим.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Олександр із сім'єю

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь