Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Поповичук Роман Петрович

Дата: 29.02.2024 15:32
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Поповичук Роман Петрович

(07.05.1976-29.10.2023)

 

Поповичук Роман Петрович – навідник артилерії 71-ї окремої єгерської бригади (71 ОЄБр, м. Кременчук)  Десантно-штурмових військ Збройних сил України, молодший сержант.

Народився 5 травня 1976 року в місті Коростень Житомирської області. До 9 класу навчався в місцевій школі, а з 1993 року у зв’язку зі смертю матері проживав в селі Великий Дивлин Лугинської територіальної громади Коростенського району Житомирської області в родині рідної тітки. Там же і закінчив Великодивлинську середню школу. В 1997-1998 роках проходив строкову військову службу. Працював в Лісовому господарстві.

На початку російської агресії проти України у 2014 році, підписав контракт зі  Збройними силами України та став на захист держави. Безпосередньо приймав участь в бойових діях у зоні Антитерористичної операції на Сході України (Донецька та Луганська області) до 2017 року у складі 30-ї  окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького (30 ОМБр, в/ч А0409, м. Звягель) Сухопутних військ Збройних сил України.

Після повномасштабного вторгнення рф до України 24 лютого 2022 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Боронив країну у складі 71-ї окремої єгерської бригади (71 ОЄБр, м. Кременчук)  Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Нажаль 29 жовтня 2023 року у боях з окупантами трагічно загинув поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

Похований 5 листопада 2023 року в селі Великий Дивлин Лугинської територіальної громади Коростенського району Житомирської області.

Нагороди та вшанування:

  • Нагороджений медаллю президента України «За участь в Антитерористичній операції»;
  • Нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО»;
  • Рішенням сесії №1201 Лугинської селищної ради від 24 листопада 2023 року Роману присвоєно звання «Почесний громадянин Лугинської громади»;
  • Фото Героя можна зустріти на «Дошці Пам’яті Героям Лугинської територіальної громади» в селищі Лугини біля меморіального комплексу «Захисникам незалежності України» на вулиці Михайла Грушевського.

Сімейний стан на момент смерті: Залишилася сестра Оксана.


Фото без опису

Фото без опису

медаль «За участь в Антитерористичній операції»

Фото без опису

Нагрудний знак «Учасник АТО»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь