Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Заборона на вилов щуки

Дата: 16.02.2024 14:23
Кількість переглядів: 243

Фото без опису

Щука – бажаний улов для багатьох рибалок-любителів. Та наразіі рибалкам потрібно зробити перерву, необхідну для успішного відновлення популяцій цього цінного виду прісноводних хижаків.

З 15 лютого, відповідно до Правил любительськогорибальства, у всіхрибогосподарськихводнихоб’єктах (їхчастинах) встановлюється заборона на добування (вилов) щуки на період нересту, яка діятимедо 31 березня.

Дана заборона обумовленафізіологічнимиособливостямизазначеного виду. Адже щука – одна з небагатьохриб наших водойм, нерестоваактивністьякоїпочинається за температури води 3-5°C, що є нижчоюпорівняно з нерестовими температурами більшостііншихвидів.

З метою захиступлідників у переднерестовий та нерестовийперіоди, терміннерестової заборони на вилов щуки маєпоширюватися не тільки на період відкладенняікри, але й на час переднерестовоїактивності. Оскількибезпосередньому нересту щуки передуєпереднерестоваміграція, під час якоївідбуваєтьсяостаточнедозріванняікри у самок та молок у самців. А особливоїохорониїїплідникипотребуютьпід час масовихнерестовихміграцій, протягомяких щука є дужевразливою до вилову.

Якщопротягомзазначеногоперіодупід час лову іншихвидівриб вам випадковопотрапила на гачокцярибина – обережновипустітьїї назад у водойму.

За незаконнедобування щуки передбаченопокарання від адміністративної до кримінальноївідповідальності, а такожвідшкодуваннянанесенихрибномугосподарствузбитків. Компенсація за один незаконно виловленийекземпляр щуки становить 3 468 грн.

Нагадуєморибалкамтакож і про заборонувиловуриби на зимувальних ямах, яка діятимедо початку весняно-літньоїнерестової заборони 2024 року.

 

Коростенське районне управління ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь