Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2024 13:28
Кількість переглядів: 110

Фото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану. Пам'ятна дата встановлена Указом Президента України в 2004 році і була приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Всього після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але наймасштабнішою та найтрагічнішою стала війна в Афганістані (1979-1989). Вона тривала 10 років, а через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат: 620 тисяч радянських військовослужбовців, з них 150 тисяч - українці. За офіційними даними, під час війни в Афганістані загинули понад 15 тисяч військових, Україні вона обійшлася у понад 4 тисячі загиблих.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в селищі Лугини відбулось покладання квітів до пам'ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам. В заході взяли участь керівництво громади та представники спілки ветеранів Афганської війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь