Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Чи варто купувати дитячу іграшкубез маркування?

Дата: 08.02.2024 14:07
Кількість переглядів: 92

Фото без опису✅Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 року № 151, затверджений Технічний регламент безпечності іграшок.

При виборі іграшки для вашої дитини слід звертати увагу на маркування на якому відповідно до вищезазначеного технічного регламенту має бути нанесено:

🔹знак відповідності технічним регламентам (може наноситись на іграшку, етикетку (ярлик) або супровідну листівку, та на упаковку таким чином, щоб він був видимим, розбірливим та незмивним;

🔹найменування виробника та імпортера, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу;

позначення типу, номера партії, серійного номера чи моделі або іншого елемента, що дає змогу його ідентифікувати;

🔹наявність попереджувальних написів із короткими поясненнями про небезпеку;

супровід іграшки інструкціями з експлуатації та інформацією щодо безпечності;

🔹спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування окремими категоріями іграшок (графічний попереджувальний символ позначення віку у вигляду кола, в якому намальований контур обличчя та вказана вікова група. Попередження супроводжуються лаконічною позначкою про конкретну небезпеку, яка повинна зазначатися в інструкціях з експлуатації.

✔️Купуючи іграшку, обов’язково потрібно звертати увагу для якої вікової категорії вони призначені та чи відповідають своєму призначенню.

🔵Окрім маркування слід звертати увагу на міцність іграшки, як приєднані дрібні деталі, наявність чи відсутність дефектів, наскільки безпечна конструкція іграшки: відсутність ріжучих країв, гострих кінців, вузьких отворів, перебивання фарби іграшки на шкіру та чи немає різкого, неприємного запаху. Відмовтеся від іграшок покритих яскравою фарбою та навіть з мінімальним запахом тому що вона може виділяти летучі токсично-хімічні речовини, що небезпечні для здоров’я.

  • Пам’ятайте, іграшки мають приносити радість дітям, а не проблеми!

 

 

 

Коростенське районне управління Держпродспоживслужби

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь