Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ В СЕЛИЩІ ЛУГИНИ

Дата: 22.01.2024 14:52
Кількість переглядів: 57

Сьогодні, 22 січня в День Соборності України в селищі Лугини біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралися учні Лугинського ліцею, Лугинського ліцею №2, селищний голова Петро Мельник, заступники селищного голови, працівники селищної ради та жителі селища аби відзначити велич цього свята і вшанувати усіх борців за соборну й незалежну нашу державу.

Директор Лугинського краєзнавчого музею Леонід Ренкас у промові зазначив, що проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу стало символом зміцнення української нації, доказом незламності нашого духу та щирості бажань бути незалежними.

Протоієрей Петро Киричевський відслужив молебень за Україну.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно було нагороджено Боровського Олександра та Бовсуновського Юрія, нагородою «Золотий хрест» нагороджено посмертно  Сторожука Олексія.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих борців за волю і незалежність України.

На завершення заходу його учасники поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю та до пам’ятного знаку загиблим захисникам України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь