Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

  ЗВІТ  комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Лугинської селищної ради за 2023 рік

Дата: 12.01.2024 11:35
Кількість переглядів: 187

Пріоритетними напрямками роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Лугинської селищної ради є допомога сім’ям та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах та не можуть подолати їх самостійно. 

До структури КУ «ЦНСП» Лугинської селищної ради входять такі підрозділи:

         -відділення соціальної роботи;

         -відділення соціальної допомоги вдома;

         -відділення надання адресної натуральної та грошової допомоги.

На час дії воєнного стану згідно рішення 21 сесії VIII  № 964 від 28.10.2022 року послуги підопічним надаються на безоплатній основі.  

   КУ «ЦНСП» Лугинської селищної ради через свої структурні підрозділи забезпечує безоплатне соціальне обслуговування громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та інших категорій осіб, які опинилися в скрутних життєвих умовах.  

Загальна кількість соціальних робітників, які обслуговують громадян похилого віку та осіб з інвалідністю безпосередньо на дому становить 42 особи.

За звітний рік виявлено та взято на облік 54 особи у відділення догляд вдома та 48 осіб у відділення надання натуральної та грошової допомоги.

 У відділенні соціальної допомоги догляд вдома протягом звітного періоду перебувало на обслуговуванні 405 осіб, яким згідно Державного стандарту догляду вдома надано 86 824 послуги.

 Згідно  карти визначення індивідуальних потреб отримувача соціальних послуг затвердженим Державним стандартом надання соціальної послуги догляду вдома № 335 від 20.08.2021 року  підопічні, які перебувають на обслуговуванні розділені  на III групи рухової активності (III, IV, та V) відповідно якої визначена кількість відвідувань протягом тижня.

 Протягом звітного періоду соціальними робітниками здійснено 439 582 відвідувань.

 Соціальними робітниками проводилася робота щодо забезпечення підопічних твердим паливом. За потребою підопічних соціальними робітниками ведеться на постійній основі робота щодо надання допомоги з оформлення документів для отримання субсидій на відшкодування витрат для оплати комунальних послуг.

 Згідно затвердженого графіку проводяться перевірки вчасності та якості надання  соціальних послуг.

Протягом звітного року 3 особи були влаштовані в будинок-інтернат геріатричного типу.

 Під час дії карантину та  задля особистого захисту соціальні робітники були забезпечені масками, вологими  серветками та антисептиками.

 За звітний рік стосовно допомоги до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Лугинської селищної ради з різних питань зверталися жителі громади та внутрішньо переміщені особи. Всі звернення були опрацьовані та надана допомога: одягом та взуттям б/в, постільною білизною, продуктовими та гігієнічними наборами,  засобами технічної реабілітації, консультації щодо різних інших питань.

Відділенням організації адресної грошової та натуральної допомоги надаються  послуги відповідно до Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги, в межах наявних можливостей.

На кінець звітного року у відділенні на обслуговуванні перебувало 192 особи.

         Завдяки співпраці з громадськими та благодійними організаціями було надано гуманітарну допомогу одягом та взуттям б/в 194 малозабезпеченим особам, багатодітним сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та підопічним відділення догляду вдома.

         У відділенні наявні в достатній кількості технічні засоби реабілітації (ТЗР), якими  за звітний період скористалися 28 підопічних.

         Також відділення забезпечене предметами особистої гігієни (гігієнічними прокладками, пелюшками, підгузками), які по потребі були надані 51 особі з числа підопічних центру.

         Завдяки тісній співпраці з  Обласною організацією Товариства Червоного Хреста 109 підопічних установи, які мають вік 70 років і більше отримали продуктові та гігієнічні набори на суму 198 200,0 тис.

         Особлива увага приділяється особам з інвалідністю та задовільненню їх потреб, на протязі звітного року на обліку в установі перебувала 101 особа з інвалідністю.

Пріоритетними напрямками роботи відділення  соціальної роботи є:

•        забезпечення реалізації державних, селищних програм, щодо роботи з сім’ями/особами, які потрапили в складні життєві обставини;

•        надання соціальних послуг сім’ям із дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах;

•        забезпечення соціального супроводу прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів, піклувальників;

•        соціально-профілактична, інформаційно-просвітницька робота, щодо формування навичок здорового способу життя, запобігання вчиненню правопорушень, формування стандартів позитивної поведінки, в тому числі серед груп ризику;

•        здійснення соціального супроводу осіб, які перебувають у конфлікті з законом;

•        надання соціальних послуг особам, які зазнали домашнього насилля чи жорстокого поводження.

Одним із головних напрямків діяльності відділення є надання послуг спрямованих на здійснення соціальної роботи із сім’ями та особами, які опинились у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги для їх вирішення. Соціальна робота здійснюється через раннє виявлення сімей, оцінку їх потреб і подальше надання послуг за результатами висновку.                                   Соціальними послугами охоплено 27 дорослих осіб. Виявлено  12 сімей у яких підтверджено складні життєві обставини. Серед таких сімей найвразливіші категорії населення: внутрішньо переміщені особи, сім’ї, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, неповні сім’ї, сім’ї/особи, які перебувають у конфлікті з законом.

            З часу функціонування відділення соціальною роботою охоплено 25 сімей, у яких виховується 47 дітей. Здійснено 25 відвідувань сімей для проведення актів оцінки потреб сім’ї/особи. Протягом  звітного року Центр надання соціальних послуг здійснював соціальний супровід однієї сім’ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

 

 

Серед складних життєвих обставин, у яких перебували сім’ї/особи, найбільш поширеними були: набуття статусу внутрішньо переміщених осіб, через військові дії, безвідповідальне ставлення до виконання своїх батьківських обов’язків, адаптації сімей до нового соціального оточення.

         Відділенням здійснюється соціальне супроводження 2 прийомних сімей (6 дітей, 1 особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, 4 дорослих).     Соціальне супроводження здійснюється постійно.

Для популяризації сімейних форм виховання дітей відділенням проводиться робота з пошуку кандидатів у прийомні батьки, батьки вихователі, патронатні вихователі та наставники.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь