Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Звіт т.в.о. начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового обліку громадян виконавчого комітету селищної ради про роботу у 2023 році

Дата: 08.01.2024 14:00
Кількість переглядів: 170

Фото без опису Фото без опису

 

З метою якісного і своєчасного вирішення завдань цивільного захисту Лугинської селищної ради у 2023 році було підготовлено рішення виконавчого комітету від 17.02.2023 № 26 «Про основні заходи цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2023 рік», яким затверджено план заходів цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2023 рік, організаційно-методичні вказівки підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях, програму загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій до дій у надзвичайних ситуаціях.

Протягом 2023 року проводилося цілодобово оповіщення старост старостинських округів селищної ради у разі повітряної тривоги у месенджері «Viber». Крім того, оповіщення населення громади про повітряну тривогу здійснюється у месенджерах «Viber»  та «Telegram».

Постійно здійснювався контроль за роботою сирени централізованого оповіщення, яка знаходиться в смт Лугини. У випадку неспрацювання сирени здійснюється оперативне інформування оперативного чергового департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської обласної військової адміністрації.

Відкориговано План евакуації населення Лугинської селищної ради у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Протягом 2023 року організовано проведення 17 засідань селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У січні 2023 року підготовлено та направлено до Коростенського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території  Лугинської територіальної громади Коростенського району.

Підготовлено План-графік проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, установах, організаціях Лугинської селищної територіальної громади у 2024 році, який погоджено з Коростенським районним управлінням Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Коростенськими територіальними курсами цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії).

20 січня 2023 року спільно з фахівцями відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради, Коростенського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області та поліцейськими офіцерами громади проведено обстеження об’єкта у с. Путиловичі Путиловицького старостинського округу щодо можливості його використання для укриття здобувачів освіти та персоналу закладу освіти як найпростішого укриття за результатами якого складено відповідний акт.

Протягом 30-31 січня 2023 року взято участь у функціональному навчанні у дистанційному форматі у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області за категорією: «Посадові особи, які виконують обов’язки секретарів комісій з питань ТЕБ та НС обласної та районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах та селищних рад».

У період з 22 по 23 лютого 2023 року взято участь у функціональному навчанні у дистанційному форматі на Коростенських територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії) за категорією: «Особи, відповідальні за роботу консультаційних пунктів при органах місцевого самоврядування». Крім того, у вказаний період організовано проходження функціонального навчання по даній категорії для 8 старост старостинських округів.

Протягом 13-17 березня 2023 року організовано  проведення функціонального навчання у дистанційному форматі у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області для старост Калинівського, Кремненського, Миролюбівського та Остапівського старостинських округів за категорією: «Старости (посадові особи місцевого самоврядування в межах відповідного старостинського округу)».

У період з 10 по 14 квітня 2023 року організовано проведення функціонального навчання у дистанційному форматі у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області для старости Будо-Літківського старостинського округу за категорією: «Старости (посадові особи місцевого самоврядування в межах відповідного старостинського округу)».

У вересні 2023 року організовано  проведення функціонального навчання у дистанційному форматі у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області для начальника відділу культури та туризму виконавчого комітету селищної ради за категорією: «Керівники структурних підрозділів (департаментів, управлінь, відділів, секторів) обласної та районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах, селищних та сільських рад (крім штатних посад, осіб з питань ЦЗ та осіб, які очолюють територіальні спеціалізовані служби та формування)».

У 2023 році підготовлено та укладено 13 договорів на виконання мобілізаційних завдань (замовлень).

Також, у серпні 2023 року спільно з працівниками відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради проводилося обстеження об’єктів (будівель, споруд, приміщень) щодо можливості їх використання для укриття здобувачів освіти та персоналу закладів освіти як найпростіших укриттів та оцінку стану готовності захисних споруд цивільного захисту (протирадіаційних укриттів) закладів освіти селищної ради, за результатами якого підготовлено відповідні акти.

Протягом 2023 року підготовлено одинадцять рішень виконавчого комітету селищної ради, шість розпоряджень селищного голови, а також чотири рішення сесії селищної ради, якими, зокрема, затверджено Положення  про пожежно-рятувальний підрозділ для забезпечення місцевої пожежної охорони Лугинської селищної територіальної громади, яке погоджено з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області; Програму створення, утримання та приведення  фонду захисних споруд цивільного захисту у готовність до використання за призначенням на території Лугинської селищної ради на 2023-2028 роки;  Програму забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, підвищення стійкості до кризових ситуацій Лугинської селищної ради на 2024-2026 роки.

У червні 2023 року спільно з фахівцями Коростенського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області, поліцейськими офіцерами громади проведено обстеження об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту на предмет цілодобового доступу до них.

У липні – серпні та листопаді – грудні 2023 року відповідно до рішення ради оборони Житомирської області від 12.07.2023 спільно з фахівцями Коростенського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області, Коростенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби України в Житомирській області, поліцейськими офіцерами громади проводилися перевірки стану готовності об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням. За результатами перевірок поновлено облікові документи на захисні споруди цивільного захисту (протирадіаційні укриття), розташовані на території селищної ради. Копії облікових документів направлено до відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Коростенської районної військової адміністрації, департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської обласної військової адміністрації та Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

29 вересня 2023 року проведено комісійне обстеження підвального приміщення багатоквартирного будинку в смт Миролюбів щодо можливості його використання для укриття учасників освітнього процесу Миролюбівської гімназії як найпростішого укриття.  За результатами обстеження складено відповідний акт, який направлено директору Миролюбівської гімназії.

Крім того, проведено актуалізацію інформації щодо розташованих на території селищної ради захисних споруд цивільного захисту відповідно до розроблених Офісом Президента України гугл-таблиць.

Також, згідно розпоряджень четвертого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки проводилося оповіщення військовозобов’язаних про їх виклик до четвертого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відповідно до листа Коростенської районної військової адміністрації від 22.08.2023 № 02-11/533 підготовлено документи щодо бронювання військовозобов’язаних за селищною радою.

Відповідно до доручення заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації від 06.10.2023 № 5484/2-23/36 проведено інвентаризацію місць накопичення, зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, розташованих на території селищної ради. За результатами проведеної інвентаризації підготовлено акти, які направлені до відділу агропромислового розвитку, екології та економічної політики Коростенської районної військової адміністрації.

Для машиністів-кочегарів закладів освіти та адмінприміщень селищної ради організовано навчання у ОКП «Обласний учбово-курсовий комбінат ЖКГ» Житомирської обласної ради.

Постійно проводиться інформування структурних підрозділів Житомирської обласної та Коростенської районної військових адміністрацій з метою надання необхідної інформації.

Протягом листопада-грудня 2023 року, з метою забезпечення виконання вимог правил пожежної безпеки проведено технічне обслуговування вогнегасників адміністративних будівель селищної ради та підвідомчих закладів культури і освіти. Крім того, закуплено 23 вогнегасники ВП-5(з) та 17 ВВК 1,4 для закладів освіти селищної ради на загальну суму 36,3 тис. грн.

На офіційному вебсайті селищної ради та сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» розміщується інформація щодо порядку дій в умовах війни, у разі повітряної тривоги, з питань пожежної та техногенної безпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь