Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Рафальський Денис Олександрович

Дата: 02.01.2024 11:45
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Рафальський Денис Олександрович

(03.03.1996-20.12.2022)

 

Рафальський Денис Олександрович - старший бойовий медик 1-ї артилерійської батареї артилерійського дивізіону 95-ї окремої десантно - штурмової бригади (95 ОДШБр, в/ч А0281, м. Житомир) Десантно-штурмових військ Збройних сил України, молодший сержант.

          Народився 3 березня 1996 року в селищі Лугини Коростенського району Житомирської області. Навчався в Лугинській гімназії. Закінчив Буковинський медичний університет в місті Чернівці у 2019 році, у цьому ж році вступив до Національної медичної академії післядипломної освіти ім.. П. Л. Шупика в місті  Київ, яку успішно закінчив у 2021 році. Після навчання працював у Коростенській міській лікарні на посаді лікаря ортопеда-травматолога. На професійному рівні займався кульовою стрільбою з пневматичної зброї. Неодноразово здобував призові місця у відбірних етапах чемпіонату України по пневматичному триборству  (м. Київ), кубках Буковини " Німчич".

Після повномаштабного вторгнення рф до України (24 лютого 2022 року), 18 квітня 2022 року пішов добровольцем до лав Збройних сил України. Службу проходив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді (95 ОДШБр, в/ч А0281, м. Житомир) Десантно-штурмових військ Збройних сил України. За період проходження служби на Сході країни врятував не одне життя.

Нажаль 20 грудня 2022 року трагічно загинув під час несення служби у селі Серебрянка Сіверської міської громади Бахмутського району Донецької області в результаті ворожого  артобстрілу, отримав важке поранення не сумісне із життям.

          Похований у селі Літки Лугинської територіальної громади Коростенського району Житомирської області.

Нагороди та вшанування:

  • У місті Коростень на фасаді міської лікарні (приймального відділення), де працював Денис, йому відкрито меморіальну дошку.
  • Фото Героя можна побачити на дошці пошани загиблим захисникам в центрі міста Коростень та  на стелі Гарнізонного храму України святих апостолів Петра і Павла у  місті Львів.
  • Рішенням сесії №1154 Лугинської селищної ради від 12 жовтня 2023 року Денису присвоєно звання «Почесний громадянин Лугинської громади».
  • Фото Героя також можна зустріти на «Дошці Пам’яті Героям Лугинської територіальної громади» в селищі Лугини біля меморіального комплексу «Захисникам незалежності України» на вулиці Михайла Грушевського.

Сімейний стан на момент смерті:  Залишились батьки, дідусь, бабусі.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь