Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

#Безбарєрність: Віталій Бунечко взяв участь у підсумковому засіданні Ради безбар’єрності

Дата: 13.12.2023 11:33
Кількість переглядів: 68

 

Фото без опису

 

11 грудня  у режими офлайн та онлайн під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося підсумкове у 2023 році засіданні Ради безбар’єрності «Безбар’єрність для всіх» до якого долучився начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

 

Участь у засіданні взяли Перша леді України Олена Зеленська, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук,  міністри, голови профільних комітетів Верховної Ради, офіційні представники системи ООН в Україні, представники судової влади й Центральної виборчої комісії, міжнародних організацій, Ради Європи, високоповажні посли Європейського Союзу й Канади, начальники обласних військових адміністрацій, представники громадянського суспільства.

 

Члени уряду представили результати впровадження ключових ініціатив, спрямованих на підтримку безбар’єрності, та презентували плани на наступний рік. Олена Зеленська, у своєму виступі, наголосила на основних викликах, які постають перед безбар’єрністю в умовах війни, включаючи збільшення випадків інвалідності серед українців внаслідок російських атак.

 

Під час засідання Ради було виділено результати роботи відомств за 2023 рік.

 

Зазначмо, що в Житомирській області розроблено проєкт формування єдиної системи надання реабілітаційної допомоги, а також Календарний план з реалізації проєкту доказової реабілітації на 2023-2024 роки.

 

Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю інформує, що для забезпечення осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними засобами реабілітації, було укладено відповідні договори з медичними установами області. Це забезпечить оперативне надання необхідних засобів реабілітації учасникам бойових дій. Крім того, представники протезних підприємств включені до складу мультидисциплінарних команд для ефективної координації та надання комплексної допомоги.

 

В області функціонує Комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради, який надає реабілітаційну допомогу після оперативних втручань на хребті та суглобах, після перенесеного інсульту й інших захворювань опорно-рухового апарату і нервової системи.

 

Також для забезпечення реабілітаційної та психологічної допомоги військовослужбовцям і ветеранам війни на Житомирщині функціонує Комунальне некомерційне підприємство «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради. З початку повномасштабного вторгнення в Україну в закладі проліковано майже 8 тисяч військовослужбовців.

 

Крім того надання стаціонарної психіатричної медичної допомоги забезпечує Комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради, в якому з початку військових дій проліковано 4150 осіб.

 

17-20 жовтня 2023 року на форумі «Rebuilding Ukraine Forum 2023» у м. Бухарест, Румунія, для широкого загалу Житомирською ВЦА було презентовано комплексну цифрову платформу для психосоціальної та фізичної реабілітації, що є спільною розробкою Державного університету «Житомирська Політехніка» та передових фахівців з інших областей.

 

За підсумками засідання було визначено пріоритети на 2024 рік, які включають розширення доступності освітніх, медичних, банківських, транспортних, соціальних та адміністративних послуг, а також послуг із працевлаштування. Послуги мають стати зручнішими та доступнішими, враховуючи індивідуальні потреби кожної людини. Також наголошено на важливості безбар’єрності у громадах, з акцентом на необхідності імплементації урядових рішень на місцевому рівні.

 

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь