Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЧИ СПРАВДІ ТРЕБА ПИТИ 8 СКЛЯНОК ВОДИ НА ДЕНЬ

Дата: 11.12.2023 16:04
Кількість переглядів: 169

 Ми постійно чуємо пораду щоденно пити якомога більше води, щоб бути здоровими. Проте не всі знають, що серед цих корисних настанов ховаються міфи. Розберімо деякі з них й визначимо, скільки насправді потрібно пити для підтримки здоров’я.

Міф 1: «Потрібно пити 8 склянок води на день»

Цей міф досить поширений, але він не має наукового підтвердження. Кількість води, яку потрібно випити, індивідуально залежить від безлічі факторів, таких як вік, стать, фізична активність, клімат та інші.

Міф 2: «Кава та чай не рахуються»

Це теж не правда. Чай та каву можна використовувати як джерело рідини. Проте, звичайна вода більш корисна через відсутність різних добавок чи цукру.

 

Міф 3: «Потрібно пити велику кількість води за раз»

Не менш важливо й не перепити води, оскільки це може призвести до надмірного навантаження на нирки. Краще пити воду рівномірно протягом дня.

А щоб отримувати ще більше корисної інформації про те, як приділяти собі час, переходьте за посиланням і підписуйтеся на наш чат-бот «Час на себе»

Telegram https://t.me/chasnasebe_bot

Viber https://pipe.bot/viber/17905

Кожна людина має індивідуальні потреби у воді. Найкращий спосіб визначити, скільки води вам потрібно, — це слухати своє тіло. Якщо ви спраглі — пийте воду. Якщо відчуваєте сухість в роті, це також сигнал, щоб попити. Важливо не терпіти спрагу.

Винятком із цього правила є діти й люди поважного віку, які можуть не відчувати спраги, а тому додаткові нагадування дійсно не будуть зайвими.

Кампанія впроваджується консалтинговою агенцією One Health у межах проєкту Розбудова стійкої системи громадського здоров’я, який виконується організацією Pact Ukraine: building the world of equal opportunities та фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID - US Agency for International Development).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь