Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

#16ДнівПротиНасильства: Домашнє насильство не можна терпіти

Дата: 30.11.2023 14:04
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

 

Домашнє насильство не можна терпіти. Неважливо, від кого Ви його зазнаєте: від колишнього або , чоловіка або дружини, від батька або матері. В цій статті розповімо, як захиститись від домашнього насильства в 2023 р.

 

Які дії вважаються домашнім насильством

 

В Україні існує спеціальний закон, яким врегульовано, що таке домашнє насильство та які юридичні способи захисту від нього можна застосувати. Це Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

 

Під поняття «домашнє насильство» підпадають дії або бездіяльність, які мають фізичний, сексуальний, психологічний, економічний характер, погрози вчинити такі дії, які вчиняються в сім’ї, між родичами або за місцем проживання.

 

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів отримання допомоги можна за телефонами «гарячих ліній»:

 

15-47 – (Державна установа «Урядовий контактний центр») — цілодобова та безкоштовна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

 

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 (Громадська організація «Ла Страда Україна») гаряча лінія з запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

 

0 800 213 103 контактний Центр системи безоплатної правової допомоги.

 

Навіть найменші дії допомагають.

 

#Зроби_крок

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь