Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

У Житомирі відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Дата: 07.11.2023 08:32
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

 

06 листопада, у Житомирі під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів обговорювали стан реалізації державної політики та додаткові заходи із реабілітації та захисту прав ветеранів.

 

Участь у заході взяв заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський.

 

Під час засідання йшлося про побудова ефективної системи підтримки ветеранів війни, захисників і захисниць України, їх родин та родин наших загиблих воїнів, тих, хто на цій війні втратив своїх рідних.

 

Як зазначив Віктор Градівський, Житомирська область вже започаткувала цілу низку програм підтримки ветеранів. На сьогодні всі громади області забезпечують надання першочергових послуг ветеранам, працюють над розробкою нових та переглядом прийнятих раніше місцевих програм, спрямованих на підтримку наших військових, доповнюють їх новими заходами та шукають шляхи забезпечення фінансовими ресурсами.

 

Крім того, на Житомирщині діє обласна та 113 місцевих програм соціальної підтримки ветеранів війни, їх сімей та сімей загиблих, зниклих безвісти захисників і захисниць України. Для цього у місцевих бюджетах на 2023 рік передбачено видатки майже на 390 мільйонів гривень, з них уже профінансовано понад 330 мільйонів гривень.

 

Фахівці новоствореного відділу з питань ветеранської політики Житомирської ОВА розробили проєкт Обласної комплексної програми підтримки ветеранів війни на 2024-2025 роки, яка наразі проходить обговорення у районних військових адміністраціях та територіальних громадах області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь