Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

#Безбарєрність: У Житомирі відбувся круглий стіл на тему: «Включення жінок – лідерок з інвалідністю в діяльність Житомирських територіальних громад»

Дата: 19.10.2023 15:38
Кількість переглядів: 156

18 жовтня, в рамках проєкту «Сприяння правам жінок та дівчат з інвалідністю шляхом посилення їх участі Фото без описута лідерства в громадах», відбувся круглий стіл на тему: «Включення жінок – лідерок з інвалідністю в діяльність Житомирських територіальних громад».

 

У заході взяли участь директорка Департаменту соціального захисту населення ЖОВА Олена Грищук та її заступник Анатолій Дяченко.

Метою зустрічі було обговорення питань щодо соціального захисту під час війни малозахищених верств населення.

Тетяна Денисенко – заступниця директора Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю розповіла про фінансування і можливість отримати технічні засоби реабілітації особам з інвалідністю.

Алла Шовтюк – директор КУ «Другий інклюзивно-ресурсний центр» ЖМР проінформувала про можливості і потреби дітей з інвалідністю, про послуги, які надає ІРЦ.

Олександр Пінчук розповів про дослідження яке було проведено в Коростенській та Тетерівській громадах.

Також виступили лідерки та лідери громадських організацій осіб з інвалідністю громад: Житомира, Коростеня, Пулин. Олена Порфенюк, Валерій Дем’янчук, Ірина Смірнова, Надія Шеремет говорили про потреби своїх нозологічних груп.

Упродовж реалізації проєкту «Сприяння правам жінок та дівчат з інвалідністю шляхом посилення їх участі та лідерства в громадах» жінки з інвалідністю Житомирської, Коростенської, Тетерівської громад отримали сертифікати АТБ по 1000 грн для закупівлі засобів гігієни та продуктів харчування.

Цей проєкт реалізовує Житомирська обласна громадська організація людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я».

Довідково. Проєкт реалізується за за підтримки Національної Асамблеї людей з інвалідністю України,  Структури ООН Жінки та Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги. Ініціатива впроваджується за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women’s Peace & Humanitarian Fund @wphfund, гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.

WPHF надає термінове фінансування місцевим жіночим організаціям громадянського суспільства (ОГС) в Україні. За технічної підтримки структури ООН Жінки WPHF фінансує жіночі організації та очолювані жінками ОГС для підтримки їх важливої на передовій діяльності, надання термінової гуманітарної допомоги жінкам-біженкам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також для захисту жінок та дівчат від сексуального та гендерного зумовленого насильства.

#НАІУ #wphfund #UNSCR1325 #InvestinWomen #WomenRespond2Crises

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь