Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Знову спалах сказу в Лугинській громаді!

Дата: 13.07.2023 09:26
Кількість переглядів: 318

 

Фото без опису

Коростенське районне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє населення Лугинської територіальної громади про те, що 11.07.2023 року на приватній території в с. Будо-Літки Лугинської територіальної громади підтверджений випадок сказу тварин(експертиза 001783 п.м./23 від 11.07.2023  року Житомирської регіональної державної лабораторії ДПСС).

Лис наніс травматичні покуси свійській птиці і сторожовій собаці, після чого був вбитий.

Наразі працівниками Лугинського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини проводяться профілактичні щеплення з метою недопущення розповсюдження вірусу сказу серед домашніх тварин.

Рекомендуємо власникам тварин:

  1. дотримуватись діючих правил утримання собак, котів і хижих тварин в населених пунктах України;
  2. доставляти собак і котів в Лугинський відділ Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини або при подвірному обході спеціалістами ветеринарної медицини надавати їх для клінічного огляду та профілактичного щеплення проти сказу;
  3. про кожний випадок укусу свійських тварин дикими хижаками, безпритульними чи здичавілими собаками або котами, а також при підозрі на захворювання тварин на сказ, негайно повідомляти установи Держпродспоживслужби.

Закликаємо бути пильними та відповідальними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь