Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

До уваги жителів громади

Дата: 30.06.2023 11:21
Кількість переглядів: 1342

                                                          Фото без опису         

                                                                 Шановні жителі Лугинської  громади!
     На офіційному сайті Державного агентства Управління зоною відчуження розміщено повідомлення про оприлюднення проєкту Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України».
      Доводимо до Вашого відома, що згідно з переліком проєкту Постанови, до 3 зони гарантованого добровільного відселення включаються населені пункти Волошине, Жеревці, Зарічка, Малахівка, Рудня – Жеревці, Рудня – Повчанська Лугинської територіальної громади.
        4 липня 2023 р. буде проведено засідання позачергової сесії Лугинської селищної ради, на якому буде прийнято відповідне звернення до Верховної Ради України та  Кабінету Міністрів України, щодо неприпустимості прийняття даного проєкту Постанови КМУ.
                                                                             Лугинська селищна  рада

       Державне агентство України з управління зоною відчуження повідомляє про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України».
        Метою прийняття проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» (далі – проєкт акта) є приведення нормативно-правових актів щодо віднесення населених пунктів до зон радіоактивного забруднення у відповідність із Законом України від 28 грудня 2014 р. № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» та експертними висновками про радіологічний стан населених пунктів, підготовленими за результатами проведеної у 2011 році загальнодержавної дозиметричної паспортизації.
       Проєкт акта та пояснювальна записка до нього розміщено на вебсайті Державного агентства України з управління зоною відчуження за посиланням: https://dazv.gov.ua/ua/plugins/userPages/1100
         Зауваження, коментарі та пропозиції до проєкту акта просимо надати до 22 липня 2023 року в електронній формі на адресу Державного агентства України з управління зоною відчуження: [email protected] (завідувач сектору з наукової роботи, тел. 594-82-43).
        Звіт про результати громадського обговорення буде розміщено на веб сайті Державного агентства України з управління зоною відчуження.
 пояснювальна записка.doc
 Перелік актів КМУ.pdf
 Проєкт акта.pdf
 Перелік населених пунктів.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь