Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Повідомлення RASFF стосовно виявлення хлорпірифосу у заморожених суцвіттях броколі

Дата: 07.06.2023 09:37
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (RapidAlertSystemforFoodandFeed, RASFF) від 05 червня 2023 року № 2023.3251-fup 2, стосовно виявлення хлорпірифосу у заморожених суцвіттях броколі, що експортувались з Польщі (постачальник: ProstoFrostoSp. zo.o., Katowice) до України (отримувач: ПП «Здоровий продукт», вул.Тростянецька 47/154, м. Київ, 02175).

З метою недопущення в обіг такої  продукції, Коростенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Житомирській області доводить до відома операторів ринку щодо обов’язку вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках предмети та матеріали, які контактують з харчовими продуктами, якщо встановлено, що визначені матеріали  можуть впливати на  безпечність та інші характеристики харчових продуктів й спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи (ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).

 Зокрема, у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу на території Лугинської ОТГ, необхідно негайно інформувати  Коростенське районне управління для вжиття відповідних заходів за адресою: вул. Горького, 8/42,  смтЛугини, Коростенський район, Житомирська область, 11301,   e-mail: vet_lug@ukr.net

 На даний час інформація щодо виявленнявищевказаноїпродукції в обігу на об’єктахторгівліна території, підконтрольній Коростенському районномууправлінню Держпродспоживслужби,  не надходила. 

 Довідково: Європейська система швидкогооповіщення про харчовіпродукти і корми (RapidAlertSystemforFoodandFeed, RASFF) – система швидкогообмінуінформацією щодо наявностіризикудляздоров’ялюдини, пов’язаного з харчовими продуктами і кормами.
 

RASFF –цеінструмент для обмінуінформацією, якийдопомагаєкраїнам ЄСдіятишвидше та скоординовано у відповідь на загрозуздоров'я, спричиненухарчовоюпродукцієюабо кормом. Мережа RASFF об’єднуєконтролюючіоргани в сферібезпечностіхарчовоїпродукціїкраїн ЄС та таких країн як Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, які відповідають за безпечністьхарчовихпродуктів та кормів.

Уразізагрози:
•  Член мережіпередаєЄвропейськійКомісіїінформацію про харчовий продукт чи корм, які несуть
прямучиопосередкованузагрозулюдині. 
•  Комісіявідразупередаєтакуінформаціювсім членам мережі.
•  Комісіяпублікуєщотижневийогляд таких повідомлень.

Повідомленняможнапереглядати онлайн на порталі RASFF: https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/search?event=notificationsList

 

Коростенське районне управління Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь