Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА   ІНФОРМУЄ!

Дата: 05.06.2023 10:08
Кількість переглядів: 413

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

22 - 23 травня 2023 року на території Лугинської територіальної громади Коростенського району була  проведена  весняна кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин шляхом розповсюдження приманок з вакциною вручну.

Вакцину в кількості 14528 доз було розповсюджено на площі  581,13 км2.  Принади з вакциною розкладалися на узліссях, обабіч доріг і с/г угідь, в лісах - на перехрестях доріг на території вирубок.

Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію на території громади.

В зоні вакцинації було визначено контрольну ділянку площею 1 км2 (відповідно «Методичних рекомендацій по плануванню, організації та проведенню пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу» - одна ділянка на адміністративно-територіальну одиницю), де розповсюджено 25 доз вакцини біля лисячих нір, обабіч лісових доріг та на узліссях. На 4-тий, 8-й та 15 день (відповідно 25, 29 травня та 05 червня 2023 року) було проведено контроль споживання вакцини. Станом на 05 червня споживання вакцини становить 100%.

Для визначення біологічного маркера – тетрацикліну, що входить до складу принади, починаючи з 30-го дня  після вакцинації (21 червня 2023 року) і до грудня 2023 року, по можливості, буде проведено відбір зразків біоматеріалу для дослідження на наявність біомаркеру (тетрацикліну) та наявність антитіл до вірусу сказу.

Звертаємось до мешканців Лугинської ОТГ з проханням: в разі виявлення трупів лисиць в межах або за межами населених пунктів, в лісових та польових масивах – повідомляти про це фахівців Лугинського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини (тел.:  (04161) 9-22-31)  або спеціалістів ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ (тел.: (04161) 9-11-17).

 

Коростенське РУ ГУ Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь