Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА   ІНФОРМУЄ!

Дата: 05.06.2023 10:08
Кількість переглядів: 417

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

22 - 23 травня 2023 року на території Лугинської територіальної громади Коростенського району була  проведена  весняна кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин шляхом розповсюдження приманок з вакциною вручну.

Вакцину в кількості 14528 доз було розповсюджено на площі  581,13 км2.  Принади з вакциною розкладалися на узліссях, обабіч доріг і с/г угідь, в лісах - на перехрестях доріг на території вирубок.

Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію на території громади.

В зоні вакцинації було визначено контрольну ділянку площею 1 км2 (відповідно «Методичних рекомендацій по плануванню, організації та проведенню пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу» - одна ділянка на адміністративно-територіальну одиницю), де розповсюджено 25 доз вакцини біля лисячих нір, обабіч лісових доріг та на узліссях. На 4-тий, 8-й та 15 день (відповідно 25, 29 травня та 05 червня 2023 року) було проведено контроль споживання вакцини. Станом на 05 червня споживання вакцини становить 100%.

Для визначення біологічного маркера – тетрацикліну, що входить до складу принади, починаючи з 30-го дня  після вакцинації (21 червня 2023 року) і до грудня 2023 року, по можливості, буде проведено відбір зразків біоматеріалу для дослідження на наявність біомаркеру (тетрацикліну) та наявність антитіл до вірусу сказу.

Звертаємось до мешканців Лугинської ОТГ з проханням: в разі виявлення трупів лисиць в межах або за межами населених пунктів, в лісових та польових масивах – повідомляти про це фахівців Лугинського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини (тел.:  (04161) 9-22-31)  або спеціалістів ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ (тел.: (04161) 9-11-17).

 

Коростенське РУ ГУ Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь