Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

171 ваучер на освіту отримали жителі Житомирщини

Дата: 02.06.2023 08:50
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

На сьогодні підрозділи служби зайнятості в області видали жителям області вже 171​ ваучер на навчання на загальну суму 1,6 млн грн. Фінансується програма підвищення конкурентоспроможності дорослого населення на ринку праці з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Серед запропонованих професій і спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, у бажаючих вдосконалюватися досі затребуваними були «Медсестринство», кравець, закрійник, водій автотранспортних засобів, робітник фермерського господарства, кухар, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, охоронник та водій навантажувача. У червні кількість напрямів розшириться, адже розпочнеться вступна кампанія у виші і ті, хто планує підвищити кваліфікацію або здобути більш актуальну, на основі вже наявних ступеня бакалавра або магістра, звертатимуться до служби зайнятості за отриманням ваучера.

Звертаємо увагу, що з 25 травня перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання, розширено до 123. Ознайомитися можна тут: http://surl.li/eruwo.

Повна інформація щодо ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

  • Нагадаємо: ваучер – це документ встановленого зразка, який дає можливість сплатити за навчання. Отримати його можуть люди віком від 45 до 60 років, люди з інвалідністю, звільнені зі служби військовослужбовці, внутрішні переселенці, а також особи, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном: 067-687-98-51.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь