Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ВЕСНЯНА КАМПАНІЯ З ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ВІДБУЛАСЬ

Дата: 23.05.2023 15:52
Кількість переглядів: 182

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

22 - 23 травня 2023 року на території Лугинської територіальної громади була  проведена  весняна кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин шляхом розповсюдження приманок з вакциною вручну.

21 травня на базі Лугинського відділу ЖОДЛВМ було проведено засідання Селищної надзвичайної протиепізоотичної комісії. В засіданні прийняли участь спеціалісти Держпродспоживслужби, мисливських та лісового господарств, які провадять свою діяльність на території Лугинської територіальної громади. Було прийнято рішення про створення 5 робочих бригад із залученням відповідних фахівців для розповсюдження принад з вакциною.

Спільними зусиллями працівників Коростенського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області, Лугинського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, мисливських і лісового господарств,вакцину в кількості 14528 дозбуло розповсюджено на площі  581,13 км2. Принади з вакциною розкладалися на узліссях, обабіч доріг і с/г угідь,в лісах - на перехрестях доріг на території вирубок.

За активну участь в кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин висловлюємо подяку представникам мисливських та лісового господарств, а саме: ГО «МРК Компас», філія «Лугинське ЛГ» ДП «Ліси України», Лугинська райрада УТМР Житомирської ОО УТМР, ГО «ЖОК МР «Вепр Полісся», ТОВ «Тартак Україна».

Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в районі.

Звертаємось до мешканців Лугинської ОТГ з проханням із порозумінням поставитись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки.

 

Коростенське РУ ГУ Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь