Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

Дата: 23.05.2023 15:51
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Людський організм — це цілісна біологічна система, яка здатна до саморегуляції, самовідтворення та самооновлення. А імунітет — це система, яка не здатна функціонувати окремо від усього організму. Тому одразу наголошуємо: не витрачайте кошти, ресурси та час на примарні обіцянки!

Перше, що слід переглянути, аби зміцнити імунітет, це наші щоденні звички.

Найпершим і найважливішим кроком до підвищення імунітету та профілактикою ряду захворювань є здоровий спосіб життя. Це найкраще, що ви можете зробити, аби зберегти свою імунну систему сильною і здоровою.

  • Не куріть

Тютюн вбиває: згідно з даними ВООЗ, близько половини курців помирає від хвороб, спричинених тютюновим димом. Лише в Україні тютюн забирає 130 тисяч життів на рік, тоді як від наслідків пасивного куріння гине 13 тисяч українців.

  • Харчуйтесь збалансовано, вживайте багато овочів і фруктів

Фрукти та овочі є важливими джерелами вітамінів та мінералів. Необхідно прагнути їсти п'ять порцій фруктів та овочів кожен день (400-600 грам).

  • Будьте фізично активними

Фізична активність покращує самопочуття, підвищує задоволеність життям, дозволяє покращити сон і впоратися зі стресами.

  • Підтримуйте здорову вагу

Надмірна вага та ожиріння — це глобальна й комплексна проблема громадського здоров’я, яка може призводити до скорочення тривалості життя і є фактором ризику низки хронічних захворювань, включно із серцево-судинними, цукровим діабетом 2 типу, щонайменше 12 видів раку, захворювань печінки й органів дихання, а також може впливати на психічне здоров’я.

  • Щеплення

Саме щеплення найбільше допомагають імунізації. Вони стимулюють імунну відповідь, необхідну для подолання інфекційного збудника або його токсинів.

  • Не вживайте алкоголь

Алкоголь уповільнює роботу центральної нервової системи, яка контролює думки, змінює роботу мозку, що призводить до виснаження у ньому хімічних речовин, які допомагають зменшити тривожність природним шляхом. У результаті ми можемо відчувати ще більший стрес, тривогу чи депресію.

  • Висипайтеся

Через повномасштабне вторгнення та постійний терор росії мати якісний сон досить важко, але сон залишається базовою потребою людини, як і їжа та вода. Надзвичайно важливо спати регулярно та мінімум 7 годин на добу. Якщо ви не маєте змоги спати 7 годин протягом ночі намагайтесь надолужити сон одразу, щойно з'явиться можливість.

  • Уникайте стресів

Знаємо, що сьогодні це звучить майже нереально, проте не забувайте про дрібниці, які покращують ваш настрій. Використовуйте кожну можливість, щоб отримати позитивні емоції.

 

Коростенське районне управління Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь