Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Коростенське районне управління Головного  управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що з 22  травня 2023 року розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 22.05.2023 10:00
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

       Цьогоріч, враховуючи запроваджений в країні воєнний стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину. Загалом під обробку підлягає 1124, 24 км² території Коростенського району, на якій буде використано 28 тис. доз вакцини (на 1 км² 25 доз).

    Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

   Звертаємось  до жителів району з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів,-  якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме. 

     Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області з подальшим здійсненням контролю за ефективністю імунізації.

 

Начальник Коростенського

 районного управління ГУ

Держпродспоживслужби

 в Житомирській області

Наталія ВАСЬКІВСЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь