Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу, — Віталій Бунечко

Дата: 18.05.2023 16:44
Кількість переглядів: 104

Сьогодні, 18 травня, ми вшановуємо пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Це нагадує нам про жахливий злочин радянського режиму, який стався під час Другої світової війни. Депортація кримських татар, розпочата в цей день у 1944 році, призвела до катастрофічних наслідків – понад 30 тисяч людей загинули від голоду, хвороб та виснаження.

 

Радянська влада десятиріччями не визнавала цього злочину. І не давала можливості кримським татарам повернутися на свою рідну землю. Як ми бачимо, гідні послідовники радянських злочинців і зараз продовжують кривавий режим попередників. З початком окупації Криму Росією у 2014 році, саме кримськотатарський народ одним з перших став об’єктом переслідування російського окупаційного режиму.

 

Тисячі кримських татар та українців в Криму були змушені покинути свої домівки через репресії, позбавлення прав на культурну та мовну ідентичність, можливості зберігати релігійні традиції.

 

Те саме ми бачимо на територіях, окупованих після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Біль кримськотатарського народу є нашим спільним болем. Ми ніколи не забудемо і не пробачимо злочини радянського та нинішнього російського режимів. Ми точно відновимо історичну справедливість, коли багатонаціональний український народ буде жити на своїй рідній землі у вільній незалежній Державі.

 

Переконаний, що окупантів та керівників – держави-терориста, винних у геноциді українського народу, зокрема й кримських татар чекає суд та покарання, на яке вони заслуговують.

 

Пам’ятаймо нашу історію, шануймо героїв та діймо разом задля нашої Перемоги!

 

Начальник Житомирської ОВА

Віталій Бунечко

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь