Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Звіт в.о. начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового обліку громадян виконавчого комітету селищної ради про роботу за І квартал 2023 року

Дата: 10.04.2023 11:53
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

У І кварталі 2023 року проводилося цілодобове оповіщення старост старостинських округів селищної ради у разі повітряної тривоги у месенджері «Viber». Крім того, оповіщення населення громади про повітряну тривогу здійснюється у месенджерах «Viber»  та «Telegram».

Постійно здійснювався контроль за роботою сирени централізованого оповіщення, яка знаходиться в смт Лугини. У випадку неспрацювання сирени здійснюється оперативне інформування оперативного чергового департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської обласної військової адміністрації.

Протягом І кварталу 2023 року організовано проведення 6 засідань селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Також, підготовлено та направлено до Коростенського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території  Лугинської територіальної громади Коростенського району.

20 січня 2023 року спільно з фахівцями відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради, Коростенського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області та поліцейськими офіцерами громади проведено обстеження об’єкта у с. Путиловичі Путиловицького старостинського округу щодо можливості його використання для укриття здобувачів освіти та персоналу закладу освіти як найпростішого укриття.

Протягом І кварталу 2023 року підготовлено два рішення виконавчого комітету селищної ради: від 17.02.2023 № 26 «Про основні заходи цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2023 рік» та від 28.02.2023 № 38 «Про затвердження посадового складу Лугинської селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у новій редакції».

У І кварталі 2023 року взято участь у функціональному навчанні у дистанційному форматі у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області та на Коростенських територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії) за наступними категоріями:

1) «Посадові особи, які виконують обов’язки секретарів комісій з питань ТЕБ та НС обласної та районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах та селищних рад» (30-31.01.2023);

2) «Особи, відповідальні за роботу консультаційних пунктів при органах місцевого самоврядування» (22-23.02.2023).

         Також,  протягом 13-17 березня 2023 року організовано  проведення функціонального навчання у дистанційному форматі у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області для старост Калинівського, Кремненського, Миролюбівського та Остапівського старостинських округів за категорією: «Старости (посадові особи місцевого самоврядування в межах відповідного старостинського округу)».

Протягом І кварталу 2023 року підготовлено та укладено 8 договорів на виконання мобілізаційних завдань (замовлень).

          Крім того, видано 11 продуктових наборів для сімей внутрішньо переміщених осіб та багатодітних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Постійно проводилося інформування структурних підрозділів Житомирської обласної та Коростенської районної військових адміністрацій з метою надання необхідної інформації.

На офіційному вебсайті селищної ради та сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» розміщувалася інформація щодо порядку дій в умовах війни, у разі повітряної тривоги, з питань пожежної та техногенної безпеки.

 

 

 

В.о. начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій,

цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового

обліку громадян виконавчого комітету селищної

ради                                                                                    Олександр ЯНКОВЕЦЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь