Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

РОБОТА КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

Дата: 24.03.2023 15:50
Кількість переглядів: 440

Фото без опису24.03.2023 Фото без опису24.03.2023 Фото без опису

24.03.2023

Основним завданням комісії з питань захисту прав дитини Лугинської селищної ради (далі-комісія) є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

У своїй діяльності комісія керується Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України та Положенням про комісію.

Впродовж поточного року працівниками служби у справах дітей Лугинської селищної ради (далі-служба) організовано проведення 4 засідань комісії, на яких було розглянуто ряд питань, в тому числі: про неналежне виконання матір’ю батьківських обов’язків та доцільність позбавлення її батьківських прав відносно двох малолітніх дітей; про взяття під соціальний супровід сімей з дітьми; про розгляд письмової заяви матері про виїзд дитини за межі України; про стан утримання і виховання дитини, позбавленої батьківського піклування, в сім’ї піклувальника та виконання покладених на нього обов’язків; про забезпечення батьками законних прав і найкращих інтересів малолітньої дитини; про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всі засідання очолював та проводив селищний голова Петро Мельник.

По кожному з питань інформували працівники служби. Також було заслухано заявників, піклувальника, батьків та членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

За результатами проведених засідань комісії з’ясовано обставини по кожному питанню окремо, прийнято рішення згідно вимог чинного законодавства та в інтересах дітей, взято на контроль до їх повного виконання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь