СПОЖИВАННЯ ЦУКРУ
Цукор – джерело енергії, але його надмірне споживання порушує енергетичний баланс і призводить до проблем зі здоров'ям уже в дитячому віці: ожиріння, серцево-судинних хвороб, цукрового діабету, карієсу.
ВООЗ рекомендує обмежити споживання цукру впродовж усього життя, а дітям до 3 років взагалі не рекомендовано вживати додані цукри.
Як зменшити кількість цукру у раціоні?
Привчайте дітей пити воду, а не солодкі напої. До питної води можна додавати лимон, ягоди чи листя м’яти. Компоти й узвари чудово смакують без цукру.
Готуючи вдома, кладіть у страви менше цукру, ніж пропонується в рецепті, чи замініть цукор на фрукти, наприклад, банани чи фініки.
Замість морозива спробуйте заморозити домашній йогурт без цукру або вершки, перебиті в блендері з бананом чи іншими фруктами та ягодами.
Обмежте споживання цукерок, шоколаду, тістечок. Замініть їх на фрукти.
Мед та сухофрукти бажано обмежити до 2 порцій на день (одна порція становить 15 г). Натуральні фруктові соки краще розводити водою, а кількість порцій не повинна перевищувати 2-3 на тиждень.
Перевіряйте етикетки на продуктах – цукор додають не лише в солодощі, але й у соуси, напівфабрикати тощо. Вибирайте продукти з меншим вмістом цукру.
Тож, щоб жити здоровіше і довше, варто звернути увагу на свій раціон, зокрема на напої, які ви споживаєте, а також кількість цукру в них.
Важливо уважно ставитися до формування харчових звичок, адже вони можуть допомогти нашому організму бути здоровішим.
Коростенське районне управління Держпродспоживслужби