Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Керівництво Житомирської ОВА взяло участь у черговому засіданні Ради Безбар’єрності

Дата: 16.02.2023 18:54
Кількість переглядів: 149

 

Фото без опису

 

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко спільно зі своїми заступниками Наталією Остапченко та Віктором Градівським, а також представниками профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА взяли участь у засіданні Ради Безбар’єрності, яке відбулося 15 лютого 2023 року.

 

Під час засідання був розглянутий проєкт плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка була створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

“Під час повномасштабної війни питання безбар’єрності стали ще більш важливими. Ми розуміємо, що безбар’єрність — це не просто про комфортне життя, а іноді про життя взагалі, адже доступне бомбосховище рятує в прямому сенсі цього слова. Ми бачимо, що будь-яка людина може отримати поранення та стати маломобільною, тож потребуватиме ефективної реабілітації та налагоджених маршрутів пацієнта. Ми відчули на собі, що цифровізація послуг потрібна всім суспільним групам без винятків, адже дозволяє робити більше та швидше” — зауважила Олена Зеленська.

Тому навіть повномасштабне вторгнення російської федерації не завадило реалізації Плану заходів 2021-2022 з виконання Стратегії створення безбар’єрного простору в Україні.

 

Окрім звіту за 2021-2022 роки, велика увага була приділена планам на 2023-2024 роки.

 

Так, пріоритетними на цей період стануть чотири напрямки: безбар’єрний простір, безбар’єрні послуги, безбар’єрні товари та безбар’єрна інформація — все те, що оточує нас та з чим люди зіштовхуються щодня. Це допомагає для кожного запланованого заходу мати чітке розуміння, як він покращить життя людей.

 

Також, під час засідання Ради Безбар’єрності профільні міністерства представили свої флагманські проєкти, які вони планують реалізувати протягом цього періоду.

 

Нагадаємо, що керівництво Житомирської ОВА взяло участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь