Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ГВАРДІЯ НАСТУПУ: Піт артилерії береже кров піхоти — Вадим Москаленко, майор, бригада «Червона калина»

Дата: 08.02.2023 14:32
Кількість переглядів: 201

 


Майор Вадим Москаленко, командир бригадної артилерійської групи штурмової бригади Нацгвардії «Червона Калина» в інтерв’ю інформаційному телеканалу «Ми - Україна» розповів про місію гармаша, бойовий шлях підрозділу і як змінилося військо та гвардійці за час від початку масштабної війни з росією. 

Фото без опису

Вадим - досвідчений офіцер, який з 24 лютого минулого року брав участь у жорстких боях з агресором, зокрема воював він із побратимами і за Київщину. Тоді йому судилося взяти командування підрозділом мобілізованих захисників. Але попри такі обставини, офіцер зміг швидко сформувати боєздатний військовий колектив. Тільки на підступах до столиці їм вдалося знищити близько 100 одиниць ворожої техніки й чимало живої сили противника.

«На київському напрямку в основному ми працювали по ворогу з САУ 2С1 «Гвоздика». Якщо взяти автотрасу від Бучі до Макарова, до вся техніка агресора, котру вдалося там знищити – є здобутком саме нашого підрозділу. Як і довкола найближчих населених пунктів – Копилова, Бузової тощо. Потім ми поступово звідти гнали противника до білорусі. А артилерія справді часто вирішує хід та долю бою. Адже недаремне є приказка, що піт артилерії береже кров піхоти», - розповідає Вадим Москаленко.

Українська артилерія, на думку майора Нацгвардії, від російської відрізняється значно вищою ювелірністю роботи, зокрема і через те, що їй доводиться працювати з обмеженою кількістю боєприпасів. Тому, перед тим як уразити ціль у ворога, наші гармаші все максимально докладно з’ясовують, вираховують якнайточніші координати цілей, а вже потім приймають рішення про відкриття вогню.

«Хлопці на передку бачать цю старанність та влучність артилеристів, які працюють за їхніми спинами, й дуже цінують цю нашу допомогу та вогневе прикриття, що зберігає дуже багато життів українських військових», - резюмує командир бригадної артилерійської групи.

Департамент комунікації МВС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь