Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

 Повідомлення RASFF стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів в арахісі в шкаралупі

Дата: 27.01.2023 08:28
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

 

        До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) від від 19 січня 2023 року № 2022.3810-fup 3 стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в арахісі в шкаралупі, що експортувався з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND S.A., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН», вул. Височана, 13-Г, м. Городенка, Івано-Франківська обл., 78100).

        З метою недопущення в обіг такої  продукції, Лугинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Житомирській області доводить до відома операторів ринку щодо обов’язку вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках предмети та матеріали, які контактують з харчовими продуктами, якщо встановлено, що визначені матеріали  можуть впливати на  безпечність та інші характеристики харчових продуктів й спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи (ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).

         Зокрема, у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу на території Лугинської ОТГ, необхідно негайно інформувати  Лугинське управління для вжиття відповідних заходів за адресою: вул. Горького, 8/42,  смт Лугини, Коростенський район, Житомирська обл.асть, 11301,   e-mail: vet_lug@ukr.net

        На даний час інформація щодо виявлення вищевказаної продукції в обігу на об’єктах торгівлі на території, підконтрольній Лугинському управлінню Держпродспоживслужби,  не надходила. 

       Довідково: Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) – система швидкого обміну інформацією щодо наявності ризику для здоров’я людини, пов’язаного з харчовими продуктами і кормами.
 

RASFF – це інструмент для обміну інформацією, який допомагає країнам ЄС діяти швидше та скоординовано у відповідь на загрозу здоров'я, спричинену харчовою продукцією або кормом. Мережа RASFF об’єднує контролюючі органи в сфері безпечності харчової продукції країн ЄС та таких країн як Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, які відповідають за безпечність харчових продуктів та кормів.

      У разі загрози:
•  Член мережі передає Європейській Комісії інформацію про харчовий продукт чи корм, які несуть
пряму чи опосередковану загрозу людині. 
•  Комісія відразу передає таку інформацію всім членам мережі.
•  Комісія публікує щотижневий огляд таких повідомлень.

Повідомлення можна переглядати онлайн на порталі RASFF: https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/search?event=notificationsList

 

Лугинське управління Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь