Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

#безбар’єрність: У Бердичівській громаді відбулася робоча зустріч осіб з інвалідністю з представниками громадських організацій

Дата: 25.01.2023 10:04
Кількість переглядів: 147

 

21 січня представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОВА Неля Ковалюк разом з лідерами та головами громадських організацій осіб з інвалідністю Житомира відвідали Бердичівську територіальну громаду з метою підтримки громадських організацій осіб з інвалідністю.

 

Люди з інвалідністю Бердичівської територіальної громади під час робочої зустрічі познайомилися з координаторкою Фонду «Аbilis» в Україні Іриною Саранчою. Вона розповіла про діяльність і направленість фонду, а також про підтримку організацій осіб з інвалідністю в Україні. Ірина Саранча запропонувала лідерам громадських організацій осіб з інвалідністю Житомирської області, зокрема присутнім на заході, подаватися гранти до фонду «Аbilis».

 

У заході взяли участь дев’ять громадських організацій територіальних громад Житомира та Бердичева, які опікуються особами з інвалідністю.

 

Лідери та голови громадських організацій осіб з інвалідністю та мами, які виховують дітей та молодь з інвалідністю, також мали змогу поспілкуватися із заступником директора Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Анатолієм Д’яченком. Він розповів про роботу Департаменту під час війни, заходи, які організовує департамент та про фінансування державних програм у 2023 році.

 

Також заступниця директора Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Тетяна Денисенко розповіла про роботу Фонду в воєнний час та про підтримку державних програм.

 

Учасники заходу мали можливість неформально поспілкуватися з представниками Житомирської ОВА та лідерами громадських організацій осіб з інвалідністю.

 

Наступна така зустріч планується у Пулинській територіальній громаді.

 

Довідково. Починаючи з грудня 2022 року Житомирська обласна громадська організація осіб з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.» почала реалізацію проєкту «Підтримка діяльності громадських організацій осіб з інвалідністю в маленьких громадах Житомирської області», за підтримки Фонду Abilis, Фінляндія. В Бердичівській ТГ ініціативу підтримав голова громадської організації осіб з інвалідністю. Таку ініціативу підтримав голова громадської організації осіб з інвалідністю «Стимул» Юрій Яремчук.

 

На початку реалізації проєкту було закуплено 75 продуктових наборів, які будуть направлені на підтримку осіб з інвалідністю в три територіальні громаді Житомирської області: Бердичів, Пулини, Романів. Великою підтримкою для організації стала надана можливість закупівлі сантехніки для офісу організації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь