Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ З НАГОДИ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 20.01.2023 16:49
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Традиційно 22 січня у нашій державі відзначається День Соборності України, з нагоди проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Лугинська громада долучилася до відзначення цього всенародного свята. Сьогодні, 20 січня, біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся урочистий мітинг та покладання квітів до підніжжя пам’ятника Кобзарю та до пам’ятного знаку загиблим захисникам України.

У заході взяли участь селищний голова Петро Мельник, секретар селищної ради Олександр Губарець, заступники селищного голови Віктор Давидюк та Борис Квятковський, керуючий справами Віктор Карповець, представники селищної ради, депутати, старости, жителі громади.

Директор Лугинського народного краєзнавчого музею Леонід Ренкас розповів присутнім історію свята та його значення для сучасної України.

Поіменно згадали всіх жителів громади, які поклали свої життя захищаючи Україну. Присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

Сьогодні ця дата уособлює національну єдність і символізує прагнення нашого народу до вільного життя в самостійній незалежній державі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь