Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

 Бути волонтером – це гордо та почесно

Дата: 21.12.2022 18:35
Кількість переглядів: 289

Фото без опису

 

    Волонтерство як соціокультурне явище нерозривно пов’язане з розвитком цивілізації. В історії людства навряд чи знайдеться суспільство, якому не були б притаманні ідеї добровільної та безкорисливої допомоги. І завжди знаходились люди, для яких самореалізація, самоудосконалення були можливі лише через працю на благо інших. 

   Дослідження показує, що люди, які хоча б декілька годин щомісяця волонтерять, почувають себе краще. Вони фізично здоровіші і емоційно стабільніші, бо відчувають свою значимість. Ти розвиваєшся сам і робиш щось корисне. Неможливо не посміхатись, коли бачиш вдячні очі. Це ж дослідження доводить, що під час волонтерства в організмі виділяються дофамін та окситоцин, які роблять людей щасливішими.

    В  Коростенському РС №1 вже не один рік волонтерською діяльністю займається Омельчук Людмила Петрівна, і її успішна робота цього року була відзначена не тільки органом пробації. Так, щороку Євромайдан SOS нагороджує понад 100 волонтерів з усієї України та з-за кордону, які працюють в різних сферах: допомагають військовим і постраждалим від війни, дітям, родинам переселенців, координують екологічні, культурні та освітні проєкти — список сфер волонтерської діяльності невичерпний. Волонтер Коростенського РС №1 Людмила Омельчук теж була номінована на премію.

    Волонтер стає частинкою великого дійства і відкриває нові можливості для себе. Тож Коростенський РС №1 запрошує стати волонтером органу пробації  і долучитися до великої і дружньої родини волонтерів України.

 

 Т.в.о. начальника Коростенського районного сектору №1

 філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

 Омельчук  Ярослава Ярославівна

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь