Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

 Бути волонтером – це гордо та почесно

Дата: 21.12.2022 18:35
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

 

    Волонтерство як соціокультурне явище нерозривно пов’язане з розвитком цивілізації. В історії людства навряд чи знайдеться суспільство, якому не були б притаманні ідеї добровільної та безкорисливої допомоги. І завжди знаходились люди, для яких самореалізація, самоудосконалення були можливі лише через працю на благо інших. 

   Дослідження показує, що люди, які хоча б декілька годин щомісяця волонтерять, почувають себе краще. Вони фізично здоровіші і емоційно стабільніші, бо відчувають свою значимість. Ти розвиваєшся сам і робиш щось корисне. Неможливо не посміхатись, коли бачиш вдячні очі. Це ж дослідження доводить, що під час волонтерства в організмі виділяються дофамін та окситоцин, які роблять людей щасливішими.

    В  Коростенському РС №1 вже не один рік волонтерською діяльністю займається Омельчук Людмила Петрівна, і її успішна робота цього року була відзначена не тільки органом пробації. Так, щороку Євромайдан SOS нагороджує понад 100 волонтерів з усієї України та з-за кордону, які працюють в різних сферах: допомагають військовим і постраждалим від війни, дітям, родинам переселенців, координують екологічні, культурні та освітні проєкти — список сфер волонтерської діяльності невичерпний. Волонтер Коростенського РС №1 Людмила Омельчук теж була номінована на премію.

    Волонтер стає частинкою великого дійства і відкриває нові можливості для себе. Тож Коростенський РС №1 запрошує стати волонтером органу пробації  і долучитися до великої і дружньої родини волонтерів України.

 

 Т.в.о. начальника Коростенського районного сектору №1

 філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

 Омельчук  Ярослава Ярославівна

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь