Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Сплата земельного податку малолітніми та неповнолітніми дітьми, які перебувають у їхній власності

Дата: 30.11.2022 11:31
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

 

Відповідно до Сімейного кодексу України правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття. Малолітньою вважається дитина до досягнення нею чотирнадцяти років. Неповнолітня – дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років. Якщо дитина або особа, дієздатність якої обмежена, не може самостійно здійснювати свої права, ці права здійснюють батьки, опікун або самі ці ж особи за допомогою батьків чи піклувальника.

Податковий кодекс України визначає, що грошові зобов’язання малолітніх/неповнолітніх осіб виконують їх батьки (усиновителі), опікуни (піклувальники) до набуття малолітніми/неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Батьки (усиновителі) малолітніх/неповнолітніх і малолітні/неповнолітні у разі невиконання грошових зобов’язань малолітніх/неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов’язань та/або податкового боргу. Оскільки кодекс не передбачає пільг щодо сплати земельного податку для малолітніх та неповнолітніх дітей, то земельний податок за земельні ділянки, що знаходяться у власності таких користувачів, нараховується на загальних підставах, і сплачується батьками, опікунами або самими малолітніми та неповнолітніми дітьми за допомогою батьків чи піклувальників.

 

За інформацією Координаційного центру з надання правової допомоги.

Ярослав Савчук -  фахівець сектору «Лугинське бюро правової допомоги»

 Коростенського МЦ з надання БВПД

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь