Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Стан захворюваності на грип та ГРВІ станом на 14.11.2022р

Дата: 15.11.2022 09:00
Кількість переглядів: 132

Фото без описуФото без опису

 

  Протягом останнього тижня, за період з 7 по 13 листопада в Житомирській області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 4581 особа, що на 10,5% хворих більше ніж за попередній тиждень. В тому числі захворіло 2740 дітей (60% від захворівших). Зростання захворюваності відбулося за рахунок дитячого населення, ріст відбувся у кожній віковій групі, в той час як захворюваність дорослого населення знизилась. Госпіталізовано 152 хворих, в тому числі 102 дітей.

  Найефективнішим засобом профілактики грипу є вакцинація. Оптимальний час для введення вакцини – початок осені, разом з тим, щеплення рекомендують робити впродовж всього сезону грипу. Вакцинація посилює здатність організму протистояти грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

  Станом на 14 грудня в області щеплено проти грипу 248 осіб. Найбільше щеплень зробили в Коростишівському районі -115 щеплень, Житомирському -26, Олевському 23, м.Бердичів – 34 та м.Житомир – 27 щеплень. Серед груп ризику найбільше щеплено медичних працівників - 85 осіб, 37 осіб з хронічними захворюваннями, та 25 дітей віком до 5 років.

 

Лугинське управління Держпродспоживслужби

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь